Jiří Sodoma má svolení přestoupit. Rozhodne se v pondělí

Nejlepší střelec minulých ročníků Jiří Sodoma pravděpodobně nadále nebude hájit barvy kolínské Sparty. Pro sobotní zápas není v nominaci, v pondělí absolvuje zdravotní prohlídku v jednom druholigovém českém klubu. Nabídku má také ze zahraničí.

Ještě v letní přípravě se spekulovalo o přestupu kolínského kanonýra Jiřího Sodomy. Nejprve byl na zkoušce v Rakousku, následně v Německu. V týmu, který by odehrál pohárový zápas s bundesligovým Leverkusenem. Po pěti minutách v prvním přátelském zápase se však zranil a zdálo se, že přestupové okno se mu alespoň pro letošní léto uzavřelo. „Zezačátku jsem byl zklamaný, postupem času všechno odeznělo a chystal jsem se na sezonu s Kolínem,“ popisuje své pocity po zranění.

Poranění kotníku nakonec nebylo tak zlé, jak se původně zdálo a osmadvacetiletý útočník nastoupil do dvou soutěžních zápasů v dresu Kolína. Přestože i nadále měl patřit Kolínu, kluby o něj znovu projevily zájem. „Chtěl bych si ještě zkusit profesionální fotbal. Vždycky mě to tam táhlo a teď už to je možná poslední příležitost,“ tvrdí Sodoma.

Od klubu má povolení absolvovat zdravotní prohlídku, kterou projde v pondělí 11. září. „Jde o jeden klub ve Fortuna Národní lize a jeden v Německu. Rozhodne se v pondělí,“ říká a prozatím nechce být konkrétnější. V sobotním zápase s Velvary se jeho spoluhráči budou muset bez něho obejít, v nominaci na zápas už není. Rozhodně se ale přijde podívat alespoň v roli diváka. „Přijdu se podívat a kluky podpořit. Bude to nejspíš poslední zápas, kdy budu ještě hráčem Kolína.“

Jiří Sodoma do Kolína přestoupil v roce 2020 z třetiligového Motorletu Praha. Za neúplně čtyři sezony stihl odehrát 71 soutěžních zápasů a celkem v nich nasázet 65 gólů. Tomu odpovídá 0,92 gólu na zápas. V paměti jistě máme jeho čtyřgólovou one-man show v zápase s Teplicemi B, čímž si zároveň zajistil titul nejlepšího třetiligového střelce. „Těch momentů, na které vzpomínám a budu vzpomínat, je spousta. Měli jsme skvělé sezony, takže nejde vypíchnout jeden moment. Nejvíc budu vzpomínat na lidi v klubu a hlavně na kluky v kabině, máme skvělou partu,“ říká Jiří Sodoma, o jehož budoucnosti rozhodne příští týden. Jirko, držíme palce!