V zápase s Letohradem padlo osm gólů

Předzápasový pohled na statistiku vzájemných zápasů nepředpovídal, že by dnešní zápas měl přinést nějaké gólové hody. V součtu totiž vždy padly maximálně čtyři branky. Tentokrát jakoby se s nimi roztrhl pytel. Kolínští zvládli otočit jednogólovou ztrátu a zvítězili vysoko 6:2.

Konečný výsledek ale mohl být zcela odlišný. Hosté se brzy dostali do velmi slibných příležitostí. Už ve 3. minutě musel na dvakrát pohotově zasahovat kolínský brankář Otáhal. Kolínští se do prvního ohrožení hostující defenzivy dostali až ve 13. minutě, jenže akce v závěru ztroskotala. Letohradští se do vedení dostali ve 14. minutě. Zbudil prošel přes obranu po levé straně a následnou střelou k protější tyči otevřel gólový účet zápasu – 0:1. Domácí se najednou začali více držet na balonu, a tím pádem se dostávat také k hostující svatyni. V 18. minutě navíc při Letohradu stála pořádná porce štěstí, když míč jakýmsi zázrakem neskončil v jeho síti. O minutu později po pěkné kombinační akci zakončoval Valenta, úspěšný ale nebyl ani z dorážky Vojta. 

Další sérii vynikajících zákroků si Martin Otáhal připsal v 19. minutě. Zlikvidoval hned čtyři po sobě jdoucí střely, čímž neskutečně podržel svůj tým. Odměna nejen jemu, ale celému týmu přišla ve 22. minutě. Centrovaný míč z pravé strany trefil perfektně z první Pavel Čapek a přesně ho uklidil k levé tyči – 1:1. Do vedení se kolínští fotbalisté dostali ve 30. minutě. Hlavní sudí po poradě s asistentem rozhodl o pokutovém kopu, který v klidu proměnil Martin Štancl. Srovnání mohlo přijít hned ze dvou akcí hostů. Nejprve jeden z útočících přestřelil branku z malého vápna, o minutu později hasil na poslední chvíli situaci Štancl. O další čtyři minuty později hosté nedokázali využít drastické chyby v obraně, a tak z následného protiútoku úřadoval Tomáš Valenta – 3:1. Minutu před poločasovým hvizdem se ke gólové hlavičce dostal Jiří Sodoma, který se příliš často nemýlí a pečetil tak poločasové skóre – 4:1.

Pro Letohrad byl zápas v Kolíně jakousi lekcí z produktivity. Druhý poločas už byl v režii domácích. Po odehraných čtyřech minutách druhého poločasu se v pokutovém území Letohradu dostal k míči Jiří Sodoma. Se svým klidem, který je mu vlastní, si ho zpracoval, pootočil se a razantně ho vyslal pod břevno – 5:1. Následně se do šancí dostali ještě Vojta nebo Šindelář, zajímavě to zkoušel také Valenta, jenže akrobatickým pokusem míč ve vzduchu netrefil. Dobře si počínali také obránci, rozeběhnutého Šplíchala skvěle doběhl Soběslav. Tečku na gólové listině domácích udělal v 78. minutě Jakub Vojta. Opřel se do střely na hraně velkého vápna a zvýšil na 6:1. Na začátku poslední desetiminutovky hosté ještě korigovali skóre. Zaváhání v obraně využil Tomáš Kabourek – 6:2. Tentýž hráč také o pár minut později nastřelil břevno Otáhalovy branky. V závěru to na druhé straně zkoušel ještě Bareš, jenže se skóre už nepohnul.

Kolín tak bere další tři body, které ho už posouvají do čela tabulky pro skupinu C! Vysoké Mýto totiž pouze remizovalo na hřišti Benátek nad Jizerou gólem z 94. minuty 1:1, a tak se Kolínští dostávají do jednobodového náskoku. Důležité bude potvrdit body i v posledních dvou kolech. V sobotu 23. 10. hostují Kolíňáci v Náchodě, o týden později přivítají v Borkách rivala z Čáslavi.

POZOR! Poslední domácí zápas s Čáslaví sehrajeme už v SOBOTU 30. 10. 2021 od 14:30 hodin!

STATISTIKY

Branky: 2x Sodoma, Štancl, , Čapek P., Valenta, Vojta – Zbudil, Kabourek
Rozhodčí: Cihlář – Langmajer, Hessová
ŽK: Vojta – Martinovský, Šponar, Nágl
Diváci: 130

SK Sparta Kolín: Otáhal – Štancl (69′ Šlehofer), Vojta, Vondráček (K) (75′ Koděra), Sodoma (69′ Bareš), Hakl, Čapek P. (69′ Šindelář), Vácha (75′ Hudec), Valenta, Milec, Soběslav.

FK Letohrad: Martinovský – Šponar, Kundrt (61′ Chládek), Štěpán, Lorenc, Nágl, Kabourek, Kail (K), Počtýnský (61′ Šplíchal), Hiller, Zbudil (61′ Krejčí).

Fotogalerie: Foto: Jan Kobzáň | jackfoto.cz