Ilustrační

Škola z efektivity. Kolín odjel z Jablonce s prázdnou

Po úspěchu v MOL Cupu tvrdý pád. Kolínští v sobotu narazili v Jablonci nad Nisou. Řadu svých šancí neproměnili, naopak soupeř vyučoval efektivitě. Ze severu Čech Kolínští odjeli s porážkou 3:1. Jediný gól vstřelil střídající Jiří Sodoma.

Kolínští vstoupili do zápasu aktivně a soupeře více než deset minut presovali. Do kloudného zakončení se sice nedostali, velmi dobře si věděli rady s domácími pokusy o brejky, které vesměs končily na polovině hřiště nebo dobrým vrácením defenzivních hráčů. Po čtvrthodině hry se však domácí přece jen do nebezpečných šancí začali dostávat.

V 15. minutě první hrozbu v podobě dvou střel sparťané dokázali zblokovat na roh, následující pokus Jabloneckých skončil vedle Tůmovy brány. Zle bylo o minutu později. Domácí získali míč po špatné rozehrávce Kolína před pokutovým územím a přes dva ležící obránce se k míči dostal Krulich, který z otočky prostřelil Tůmu – 1:0.

Po inkasovaném gólu se Kolínští opět zvedli větší aktivitě. Stále ale chyběla potřebná finální část. K té se dostal až ve 21. minutě po hlavičce Vondráčka Trýzna, jeho pokus domácí brankář vyrazil na roh. Domácí o sobě dali střelecky vědět ve 28. minutě, střela však zamířila vysoko nad bránu. Na druhé straně byl blízko vyrovnání kapitán Vondráček, jeho střela jen orazítkovala tyč. Následná Bredova dorážka byla zblokována na roh.

A tak přišla další studená sprcha. Na konci 32. minuty domácí zachytili špatnou rozehrávku na polovině hřiště a rychlým brejkem se přesunuli do kolínského vápna. Milec se ve snaze zachytit míč vrhl do skluzu, kterým si ho naopak srazil do vlastní sítě – 2:0. Vynaložená obětavost byla neprávem potrestána a Kolín i přes svou aktivitu a snahu prohrával o dva góly. Nic na tom nezměnila ani poslední čtvrthodina první půle.

 Obraz hry se nezměnil ani po vystřídání stran. Kolín byl silný v kombinaci a na míči, domácí úspěšně bránili. Přesto to byli opět oni, kteří skórovali. V 57. minutě se znovu po chybě v rozehrávce ujali míče a za obranou zapomenutý Velicher dokázal zpracovat míč a druhým dotekem zvýšit vedení Jablonce – 3:0. To bylo impulzem pro trenéra Pavlíka, který do hry vyslal Jiřího Sodomu. Tah v podobě střídání se mu povedl, šest minut na to se kolínskému šutérovi podařilo vstřelit gól. Veselý vyvezl míč po levné straně hřiště a byť s tečí dostal míč právě na Sodomu. Zkušený útočník ho dokázal zpracovat, povodit a navzdory dvou obránců a brankáře snížil na 3:1.

Kolín ve zbytku zápasu vysoko napadal, jenže mladé mužstvo jablonecké rezervy si vedení vzít nenechalo. Kolínští tak v 5. kole poprvé poznali porážku, v Jablonci nad Nisou padli 3:1. Za týden je čeká další těžké utkání, v Borkách se střetnou s druhými Velvary. Přijďte Kolíňáky podpořit, budou vás potřebovat!

STATISTIKY

Branky: Krulich, Milec (vl.), Velich – Sodoma J.
Rozhodčí: Mach – Raplík, Schmeister.
ŽK: Malý – Veselý.
Diváci: 150.

SK Sparta Kolín: Tůma – Soběslav, Štancl, Neuberg, Hakl – Veselý, Milec (57‘ J. Sodoma), Čapek (86‘ Jaroš), Breda, Trýzna (71‘ Babeshko) – Vondráček.

FK Jablonec n. N. B: Reiner – Diviš, Vošahlík, Hušek, Malý – Gaši (46‘ Nykrin), Kubín, Ritter, Schön (82‘ Kubát) – Velich, Krulich (91‘ Hanzlicek) (71‘ Svoboda)