Přiveze Kolín z Letohradu postup?

Poslední květnová sobota může vyslovit jméno vítěze letošního ročníku divize skupiny C. Kolínští v rámci 27. kola zajíždí do Letohradu, kde v případě vítězství můžou oslavit postup do České fotbalové ligy. Zápas na hřišti sedmého celku tabulky začíná v 17 hodin.

Letohrad je se 35 body na sedmém místě, na osmý Trutnov má náskok jednoho bodu, naopak na šesté Kosmonosy ztrácí bodů pět. Posledních pět zápasů začali Letohradští dobře, porazili Vysoké Mýto (3:1), Kutnou Horu (2:0) a Tochovice (4:0). Uplynulá dvě kola to ale nebylo úplně ono. Zaznamenali porážku s posledními Horkami nad Jizerou (1:4) a minulý týden nestačili ani na Trutnov (1:2). Skóre mají 42:40, nejlepším střelcem týmu je Tomáš Kabourek, který vstřelil šestnáct branek. Stejně jako kolínský Pavel Čapek.

Kolínští fotbalisté jedou do Letohradu s jasným cílem a obrovskou motivací je fakt, že v případě vítězství mohou oslavit několik let kýžený postup do České fotbalové ligy. Aktuální náskok na čele tabulky je jedenáct bodů, potřebují tak vytěžit dva body, které by jejich prvenství stvrdily. Ofenzivními zbraněmi mohou být Jiří Sodoma, autor 25 gólů, a Pavel Čapek, který se dosud trefil šestnáctkrát. Kolín působí jistě i v zadních řadách, v posledních pěti zápasech inkasoval celkem čtyři branky.

Mužstva se střetla celkem desetkrát a Kolín z nich odešel jako vítěz se třemi body jen třikrát. Naposledy v podzimní části tohoto ročníku, kdy doma zvítězil vysoko 6:2. Letohradští brali všechny body čtyřikrát, ve zbylých třech kláních rozhodovaly penalty či se mužstva rozešla smírně.

Jak dopadne v pořadí jedenáctý mač Kolína s Letohradem? A podaří se Kolínu vybojovat postup do ČFL tři kola před koncem? To se dozvíme v sobotu 28. května, utkání začíná v 17 hodin.