V sobotu se představíme na hřišti Libiše

Po nevydařeném vstupu do Divize chytli kolínští fotbalisté druhý dech. Svou aktuální formu můžou potvrdit v 5. kole Fortuna Divize, v sobotu 28. srpna totiž zajíždí na hřiště Libiše. S místním Sokolem se utkají od 10:15 hodin.

TJ Sokol Libiš

Celek z města na Mělnicku, ve kterém žije zhruba 2 300 obyvatel. Libiš je přimknuta k nedalekým Neratovicím. Místní mužstvo je již v Divizi tradičním účastníkem. Do čtvrté české soutěže Libišští postoupili v sezoně 2013/14, a to ze třetího místa v krajském přeboru. V novém ročníku mají za sebou celkem čtyři utkání, z nichž odešli jako vítěz jen jednou, a to v prvním kole. Na úvod soutěže přehráli Letohrad vysoko 4:0, ovšem v dalších kolech nejprve padli s Čáslaví 3:2, následně remizovali s Kosmonosy 3:3 a o minulém víkendu prohráli v Hlinsku 3:0. Aktuálně se Libiš nachází na jedenáctém místě a na pátý Kolín ztrácí tři body.

I Libiš se účastnila prvního kola MOL Cupu. Los přidělil Sokolu třetiligový Vltavín. Pražané z Holešovic nadělili Libiši šest branek a po vítězství 6:0 ukončili Libiši cestu pohárem.

Kolínští fotbalisté naopak po nezdarech v prvních dvou kolech najeli na vítěznou vlnu. V MOL Cupu porazili třetiligové Karlovy Vary 1:0 a následně v Divizi zvítězili v Hlinsku 3:2 a o týden později v derby nasázeli Kutné Hoře sedm branek (7:1). V tabulce jsou tedy na pátém místě se ziskem sedmi bodů a skóre 11:7. Ve druhém kole MOL Cupu je příští týden čeká druholigová Dukla Praha (ve středu 1. září od 17:00 hodin).

Zápas pátého s jedenáctým se sehraje v sobotu 28. srpna, a to od 10:15 hodin na hřišti Libiše.