Vysoká výhra na úvod přípravy. Hattrick Jaroše, promíchaná sestava

Kolínští sparťané v pondělí zahájili letní přípravu a v sobotu už se v parném dopoledni sešli k prvnímu přípravnému utkání. Do něho naskočil jeden nováček, navrátilec i dorostenci. Nakonec stříbrnému celku divizní skupiny A Kolínští nasázeli sedm branek, Přibyl udržel nulu.

Trenér Pavlík udělal, jak tomu v přípravě bývá, několik změn. Od prvních minut na lavičce seděli třeba kapitán Jiří Vondráček nebo středopolař Pavel Čapek. Na lavičce byli také dorostenci Daniil Drobnyi, Marek Soukup a Ondřej Fejfar, s nimi také Vojtěch Němec, který se pokouší vybojovat místo v kádru. Kvůli zranění nenaskočili Ondřej Sodoma a David Šnajdr, Jiří Sodoma je momentálně na dovolené. V základní sestavě se objevil i navrátilec Daniel Jaroš, který do Kolína míří na trvalo ž LoKo Vltavín. Úplným nováčkem je Václav Slavík, ten zde hostuje z divizní Čáslavi. Oba se uvedli velmi dobrým způsobem. „Dal jsem tři góly, myslím, že se mi návrat povedl,“ hlásá Daniel Jaroš.

Hosté vykopávali a na první minuty se ujali míče. Ovšem to bylo z jejich strany téměř vše. Už ve čtvrté minutě vyzrál na pražského brankáře František Hakl, který ho překonal překvapivou střelou z prvního doteku po rozehraném rohovém kopu – 1:0. O pět minut později se Kolínští mohli prosadit znovu. Snížek hledal před prázdnou bránou Jaroše, jenže úspěšnější byl obránce Pražanů. A tak se domácí radovali znovu až v osmnácté minutě. Obránce sice zachytil Snížkovu přihrávku za obranu, jenže následnou chybou vybídl Jaroše, který přehodil brankáře Újezdu – 2:0.

Pražané byli blízko snížení skóre ve dvacáté páté minutě, pokus z dobré pozice však zamířil jen vedle Přibylovy brány. A Kolínští znovu prokázali svůj střelecký apetit. Dvě minuty na to se prosadil Denys Pelyak a rychle padající střelou zvýšil na 3:0. Ve třicáté druhé minutě Václav Slavík využil míč za obranu. Míč nakopl velmi vysoko, do brány si přece jen cestu našel, zapadl přesně k levé tyči – 4:0. O další dvě minuty později se mohl znovu radovat Jaroš, Haklův výborný centr ale hlavou do brány nenasměroval.

Druhá polovina zápasu se odehrávala v obdobném stylu. „Byli jsme klidní na balonu a efektivní v zakončení, proměňovali jsme šance. To bylo hlavní,“ říká útočník Jaroš. V padesáté sedmé minutě skóroval Marek Soukup – 5:0. Gól vstřelil i Dominik Veselý, jenže mu ho asistent sudí odepřel zdviženým praporkem na znamení ofsajdu. Pomyslného tenisového kanára Kolínští nadělili svému soupeři v sedmdesáté sedmé minutě. Drobnyi našel průnikovou přihrávkou Jaroše, ten po zemi kolem brankáře zvýšil na 6:0.

Zkraje poslední desetiminutovky byli hosté velmi blízko alespoň čestnému gólu. Míč ale i díky pohotovému zákroku obránců na brankové čáře v síti neskončil. V poslední minutě svého soupeře dorazila dvojice Němec – Jaroš. První jmenovaný z úhlu přihrál do vápna, odkud ho skluzem dopravil do sítě Daniel Jaroš. Tím navíc završil i svůj hattrick.  „Snad jsem se předvedl v dobrém světle a bude to takhle pokračovat,“ říká třígólový Jaroš.

Kolíňáci po nedělním volnu budou pokračovat další fází přípravy. V týdnu je čekají dva přátelské zápasy.

Fotogalerie: jackfoto.cz | Foto: Jan Kobzáň