Výhra na úvod: Dvougólový Němec, Veselý navázal na podzim

Kolínští fotbalisté se od pondělí připravují na druhou část České fotbalové ligy. V neděli ráno zamířili do Prahy, kde se pod vedením nového trenérského týmu utkali s rezervou Dukly Praha. Úvodní zápas přípravy byl vítězný, dvakrát se prosadil navrátilec Vojtěch Němec, jednou se prosadil nejlepší podzimní střelec týmu Dominik Veselý. Kolín porazil třetiligový tým pražské Dukly 3:2.

Kádr z podzimní části doplnilo v zimní přípravě trio hráčů, kteří dosud hostovali v jiných klubech. Z Velimi se zapojil David Koděra, z Poděbrad Petr Koutský a z Poříčan Vojtěch Němec. Zejména poslední jmenovaný byl vidět, když se v utkání prosadil hned dvakrát. Jeho podpořil svou přesnou trefou Dominik Veselý, čímž řídili výhru kolínského celku. První týden společné přípravy tak mužstvo pod vedením nového trenéra Františka Douděry a jeho týmu zvládlo.

„Zápas přesně splnil naše očekávání. Pro nás trenéry to bylo dobré utkání, mohli jsme poprvé vidět kluky v akci,“ říká trenér František Douděra.

Kolíňáci nyní budou pokračovat dalším týdnem intenzivní společné přípravy. Zakončí ho rovněž přátelským zápasem, tentokrát na Kladně, kde naposledy působil nováček na lavičce kolínského týmu. S divizním soupeřem se Kolínští utkají v sobotu 20. ledna od 10 hodin na umělé trávě na Kladně.

Sestava v 1. poločase: Tůma – Hakl, Milec, Štancl, Šnajdr – Drobnyi, Vondráček, Breda, Trýzna, Čapek – Veselý.

Sestava ve 2. poločase: Bína – Hakl, Milec, Soukup, Pelyak – Němec, Vondráček, Snížek, Koděra, Čapek – Koutský.