První domácí zápas! Souboj nováčků soutěže

Druhé kolo České fotbalové ligy chystá souboj nováčků. V sobotu 13. srpna od 10:30 hodin hostí kolínští fotbalisté postupující celek z divize B Baník Most-Souš.

Mostecký Baník je stejně jako Kolín nováčkem ve třetí lize. V minulé sezoně ovládl s tříbodovým náskokem divizní skupinu B. Oproti Kolínu však nezažil dobrý vstup do soutěže. V úvodním kole totiž padl v Chlumci nad Cidlinou těsně 1:0. Vítězství zaznamenal v předkole MOL Cupu, kdy porazili Louny 1:0 a zajistili si postup do 1. kola.

Kolíňáci své prvotní zaváhání v sezoně, tedy prohru v MOL Cupu na hřišti Libiše, odčinili v prvním třetiligovém kole. Z půdy favorizovaných Živanic si odvezli fantastické vítězství 3:2. O úvodní gól se postaral František Hakl, o dva góly se postaral Jirka Sodoma. Po prvním kole se zařadili na čtvrté místo za Žižkov, Ústí nad Labem a Velvary.

Pro mužstva to bude první střetnutí. Dosud se ještě nesetkaly. Které mužstvo ovládne první vzájemný duel? Připíše si Kolín druhé třetiligové vítězství, nebo si celek z Ústecka připíše první bodový zisk?