S Bohemians 1905 už zítra!

Středa 11. října bude v Kolíně fotbalovým svátkem. Od 15:30 se Kolínští střetnou v rámci 3. kola MOL Cupu s ligovým celkem Bohemians Praha 1905. Přijďte si užít speciální fotbalový zážitek a podpořit domácí hráče. Vítěz se v osmifinále střetne na domácím stadionu se Spartou Praha.

Kolínští půjdou do zápasu s Bohemians vcelku pozitivně naladění. V posledním zápase totiž v rámci 10. kola České fotbalové ligy remizovali s lídrem soutěže a jako první v sezoně dali Zápům dvě branky. Precizní střelou zpoza vápna se blýskl Pavel Čapek, brzy po něm se prosadil i Daniel Jaroš. Střelecky je v dobré formě i Dominik Veselý, který se s šesti přesnými zásahy řadí na dělené druhé místo mezi střelci. V ČFL je Kolín na osmém místě se ziskem třinácti bodů. Co se týče MOL Cupu, do třetího kola se Kolíňáci prodrali přes Chlumec nad Cidlinou, který porazili 3:1. Vítězství si zajistili až v samotném závěru, v 85. minutě ho vystřelil Jiří Sodoma, v nastavení postup stvrdil Václav Slavík.

„Očekáváme, že si ten zápas užijeme. Samozřejmě chceme postoupit a případný zápas se Spartou je velkou motivací,“ těší se trenér Vasil Boev.

Bohemians Praha je jasným favoritem utkání a do Kolína zavítají po dlouhých devíti letech. Klokani do Kolína pojedou s cílem postupu, přestože se jim v posledních kolech příliš nedařilo. Z posledních pěti ligových zápasů mají bilanci 1-2-2. Na vítěznou přestřelku se Sigmou Olomouc nenavázali, a v posledních dvou kolech poztráceli body. Nejprve prohráli v Mladé Boleslavi a o víkendu remizovali jakožto favorit v Ďolíčku se Zlínem. V soutěži jsou stejně jako Kolín na osmém místě a mají čtrnáct bodů. V reprezentační přestávce jim pravděpodobně nikdo z hráčů chybět nebude. Mezi náhradníky je pouze 25letý Jan Matoušek, který právě rozhodl utkání s Olomoucí. Na lavičce klubu z Vršovic stojí jako hlavní lodivod Jaroslav Veselý. Kolínu známý – ve druholigové sezoně 2014/15 vedl v podzimní části kolínské mužstvo.

Jak již bylo výše zmíněno, Bohemians se do Kolína vrátí po devíti letech. Naposledy se v Kolíně klokani představili v srpnu 2014. Tehdy třeba s Milanem Švengerem v bráně. Jeden hráč ale přece jen z tehdejšího kádru dorazí znovu – Josef Jindřišek. Kolín v tomto utkání prohrál 3:0 a utkání přihlíželo 1250 fanoušků. Ani dva další zápasy Kolínští nevyhráli. V roce 2001 klokani vyřadili Kolíňáky z poháru v poměru 2:1, v zimní Tipsport lize v roce 2015 pak Kolínští padli v Ďolíčku vysoko 8:2. Bude platit pravidlo třikrát a dost? Povede se Kolínu po třech letech znovu vyřadit prvoligového favorita? Dorazte na stadion!

„Bude to zápas hlavně pro diváky. Když už ale klokani přijedou, budeme chtít vyhrát a postoupit,“ hlásá František Hakl.

Vstupenky v předprodeji jsou dostupné pouze do úterní 18. hodiny. Poté budou pouze na místě. Držitele e-ticketů žádáme, aby si před vstupem na stadion připravili QR kód, který jim přišel do mailové schrány. Vstupenky mohou být vytištěné nebo v mobilu. Nezapomeňte si zakoupit i tištěný program, díky kterému se dostanete do slosování o balíčky od partnera OC Futurum Kolín. Kompletní informace pro fanoušky najdete ZDE.