Ani do třetice. Sparťané nestačili na Živanice

Kolínští jeli do Živanic s jasným úkolem – zvítězit a zvrátit nepříznivou sérii. Dohrávaný zápas však dopadl zcela opačně. Kolíňákům se nepodařilo vstřelit ani jeden gól, navíc dohrávali více než třicet minut v početní nevýhodě. Nakonec je z toho prohra 3:0.

Kolínští do zápasu vstoupili stejně jako v předchozím venkovním zápase. Aktivně a s chutí hrát fotbal. Jenže počáteční snahy nedokázali přetavit ve vedoucí gól. Naopak domácím se to podařilo, navíc hned dvakrát v krátkém časovém sledu. Nejprve v 11. minutě využil špatného pokusu o odkop míče Svoboda, tři minuty po něm zcela osamoceně hlavičkoval Kopecký. Kolín po necelé čtvrthodině hry prohrával 2:0.

Nabídnuté šance Kolín využít nedokázal a ve 33. minutě přišla třetí rána. Tentokrát sebral hlavou v malém vápně úplně osamocený Vobejda – 3:0. Do druhého poločasu trenér Pavlík udělal dvě změny. Čapka s Neubergem nahradili útočník Jaroš a defenzivní mladíček Soukup. Ovšem ani ve druhém dějství se kolínským hráčům nepodařilo vstřelit gól. Půl hodiny před koncem navíc přišel o Soběslava, který uviděl červenou kartu za oplácenou. Domácí však za prvotní strčení uviděl jen kartu žlutou. Kolínští ještě přežili domácí penaltu.

Kolíňáci se tak museli smířit s krutnou porážkou 3:0 a prodloužili nešťastnou sérii proher. V neděli je čeká sedmé kolo České fotbalové ligy, od 10:15 hostují v Mladé Boleslavi, kde se střetnou s místní rezervou.