Čtvrtí se sedmými. Kolínští v Borkách vyzvou teplické Skláře

Kolíňáky čeká předposlední domácí utkání ročníku 2022/23. V něm hostí rezervu Teplic, které má po podzimní porážce jistě co vracet. Utkání začne už tradičně v sobotu v 10:30. Přijďte naše fotbalisty podpořit!

Kolínští za poslední dva týdny sehráli tři zápasy, ze kterých vytěžili čtyři body. Nejprve v Borkách překvapivě padli s Benešovem výrazně 0:3. Tím zároveň ukončili svou domácí neporazitelnost po dvaceti pěti soutěžních zápasech, z toho jedenácti v ČFL. Ve středeční dohrávce si však chuť spravili, byť s Přepeřemi prohrávali. Díky gólům Neuberga a Sodomy zvítězili 2:1. V posledním kole vyrazili k venkovnímu zápasu, ve kterých se jim dlouhodobě nedařilo. Divoký zápas s Ústí nad Labem, kdy nejprve prohrávali a pak chvíli vedli, skončil nerozhodně 2:2 a po šesti porážkách v řadě si odvezli z venkovního hřiště alespoň jeden bod. Dvakrát se prosadil Jiří Sodoma, kterého tyto góly vymrštily na vrchol tabulky střelců, aktuálně má na kontě devatenáct přesných zásahů. Na záda mu dýchají se sedmnácti góly teplický Vachoušek, velvarský Vopat a ústecký Černý. Kolín je aktuálně na čtvrtém místě s čtyřiceti třemi body, na třetí Brozany ztrácí pět bodů.

Teplickým je zřejmě střed tabulky souzený. V minulé sezoně skončili na devátém místě. Letos si o dvě příčky polepšují, se třiceti osmi body jsou na místě sedmém se shodným počtem bodů s šestou Mladou Boleslaví. Tepličtí mají v posledních pěti zápasech formu jako na houpačce. Zaznamenali dvě porážky (Jablonec B, Hradec Králové B), dvě vítězství (Zápy, Benešov) a jednu remízu (Přepeře). Právě v posledních zápasech dohnal ligové střelce Tadeáš Vachoušek, který si v utkání s Benešovem připsal dokonce hattrick, předtím společně s Beranem dali po dvou gólech Přepeřanům. Vachoušek nastupuje i za A-tým, kde se v únoru trefil do sítě Slavie Praha. Tepličtí mají bilanci 12-2-3 a skóre 50:51.

Mužstva mají za sebou celkem pět soutěžních zápasů. V nich buď rozhodovala jediná branka nebo Tepličtí Kolíňáky vysoko deklasovali. Kolínští dokázali zvítězit jen jednou v roce 2006, v následujícím zápase v dubnu 2007 týmy remizovaly 2:2. A v posledním odehraném zápase Kolínští nastartovali svou venkovní neúspěšnost. Ze Stínadel odjeli s vysokou porážkou 6:1, jediným střelcem Kolína byl kapitán Jiří Vondráček. Vrátí kolínští fotbalisté svému soupeři vysokou porážku z podzimu? Přijďte se přesvědčit do Borků už v sobotu, začínáme v 10:30!