PU | Kolínští pálili slepými, padli s Chlumcem

Po čtyřech dnech a intenzivním pondělním tréninku se Kolíňáci postavili ke svému druhému přípravnému zápasu. V něm hostili ve středu 17. července třetiligový celek z Chlumce nad Cidlinou. Soupeř, který se v loňské sezoně držel na špičce své skupiny, prokázal své kvality. Byť Kolín nebyl horším týmem, nakonec prohrál 1:2.

V porovnání s prvním zápasem, začal tento ve větším klidu. K vůbec prvnímu zakončení se dostali hosté, a to v 6. minutě, kdy hlavičku zlikvidoval kolínský brankář. S hlavičkovým pokusem se strážce kolínské svatyně musel potýkat i o dvě minuty později. První gól padl v 9. minutě, ovšem zdvižený praporek pomezního rozhodčí překazil počáteční radost chlumeckých fotbalistů. O chvíli později musel skluzem hasit situaci Štancl. Kolíňáci se do větší brankové příležitosti dostali ve 26. minutě. V šanci se ocitl Exner, jenže trefil pouze brankáře. Tři minuty na to střílel Bareš, který sice nedal, ale následně nabídl míč Hudcovi. Odkrytou bránu však minul a pokračovalo se i nadále za nerozhodného stavu. Gólový účet otevřeli hosté pět minut před poločasovým hvizdem – 0:1.

Druhou půli začali aktivněji Kolínští. Ve 48. minutě prověřil pozornost hostujícího brankáře Vojta, jenže střela z otočky neměla potřebnou razanci. O minutu později střílel Sodoma, ale ani on nepálil přesně. V 63. minutě nacentroval míč do vápna Čapek, nebezpečná hlavička Valenty ale mířila mimo branku. Do obrovské šance vyslal Vojtu Sodoma. První jmenovaný brankáře sice překonal, míč z brány ale vykopl připravený obránce. Vojta se dostal k zakončení i chvíli na to, ale i tentokrát neproměnil. Skóre se tak dlouho drželo na jednobrankovém rozdílu. V 67. minutě se blýskl Bína, který naskočil do zápasu po zhruba hodině hry. Zlikvidoval tři pokusy hostů! Hosté se ale přece jen do dvoubrankového vedení dostali, a to v 81. minutě. Snížit mohl o tři minuty později Bareš, kterého skvěle našel Sodoma. V tutovce ale selhal. Kolín se po řadě neproměněných příležitostí přece jen dokázal prosadit. Valenta držel míč v pokutovém území a následně překvapil střelou, která zaplula do chlumecké sítě – 1:2. Tentýž hráč mohl dokonce i skóre srovnat, ale pálil vysoko nad bránu. V úplně posledním útoku to zkusil Sodoma, ale ani on se netrefil mezi brankovou konstrukci.

Kolíňáci tak k senzačnímu obratu s rezervou Jablonce další výhru nepřidali. Nutno podotknout, že posledních pár dní mají opravdu nabitý program. Následující sobotu hostí od 10:00 hodin třetiligové Zápy.

Napsat komentář

+ 87 = 94