ŠLÁGR KOLA S VYSOKÝ MÝTEM

Po vydařeném obratu ve Velkých Hamrech stojí před Kolíňáky další těžká výzva. Ve druhém divizním kole hostí v Borkách Vysoké Mýto, které pravidelně atakuje nejvyšší příčky a postup do ČFL. Utkání s ambiciózním Vysokým Mýtem sehrají Kolínští v neděli 30. 8. od 17:00 hodin na kolínském stadionu v Borkách.

SK Vysoké Mýto – celek z jednoho z nejstarších a nejvýznamnějších měst Pardubického kraje. Celkem toto město čítá necelých 12 tisíc obyvatel. Souboje s „Kujebáky“, jak se jim dle historické tradice přezdívá, mívají silný náboj odpovídající kvalitě předních týmů soutěže. Šťastnější ze vzájemných mačů však častěji odcházejí Vysokomýtští. Od sezony 2016/17 se celky setkali celkem osmkrát. Jednou z toho, v sezoně 2018/19, v MOL Cupu. Tehdy Kolínští padli 3:2. O dvě kolínské branky se postarali Radek Biško a Dominik Veselý. V ostatních sedmi divizních případech bral Kolín celkem 4 body ze tří remíz. Jednou zvítězil v penaltové loterii, dvakrát v ní padl. Zbylá utkání opanovali vysokomýtští hráči. 

Vysokomýtský sportovní klub má za sebou momentálně dvě soutěžní utkání. V MOL Cupu narazil v rámci prvního kola na třetiligové SK Zápy. Vysoké Mýto si s mírným papírovým favoritem poradilo. Za stavu 2:2 zamířilo utkání do prodloužení. V 95. minutě vystřelil svému týmu výhru Vítězslav Hrubý. O týden později čekalo na Kujebáky, stejně jako na Kolín, první divizní kolo. Los jim přidělil Poříčany, se kterými si poradili díky dvěma brankám Hrubého 2:1.

Atmosféra s Pardubicemi při domácím pohárovém zápasu byla naprosto parádní! Vytvořme kolínským fotbalistům podobnou, neboť i ta je tolik potřebná! Začínáme v 17:00 hodin, buďte u toho i VY!