ČFL zahájíme v Živanicích

Po nevydařeném předkole MOL Cupu zahájí kolínští fotbalisté cestu Českou fotbalovou ligou. Na její úvod zajíždí v sobotu 6. srpna na hřiště Živanic, kde se s místním Sokolem střetnou od 17 hodin.

Ostrý start České fotbalové ligy,  Kolíňáci vyjedou do Živanic na Pardubicku. První třetiligový soupeř je lahůdkou na začátek, loňskou sezonu zakončil na třetím místě a v přípravných zápasech si také vedl více než dobře. Živaničtí přivítali na svém hřišti celkem pět divizních soupeřů. Nejprve porazili Čáslav (2:1), poté remizovali s Vysokým Mýtem (1:1). Následně je čekala série vítězství – deklasovali Trutnov (3:0), Nový Bydžov (4:2) a Brandýs nad Labem (4:1). V generálce na nový ročník zajeli do pražské Uhříněvsi, kde porazili i třetiligovou rezervu Bohemians 1:0.

Kolín příliš vítězství v přípravě nezažil, na což navázal i v MOL Cupu. Během přátelských zápasů rotoval trenér Pavlík sestavou a postupně zkoušel potenciální posily. Zvítězit v dosti pozměněných sestavách se kolínskému mužstvu podařilo na začátek přípravy s Novými Sady (4:1) a na závěr s rezervou Liberce (3:2). Jinak postupně padlo s B-týmem Jablonce (3:2), Neratovicemi (4:3) a Benešovem (4:3). Neúspěchem Kolíňáci začali i novou sezonu. V předkole MOL Cupu prohráli v divoké přestřelce na hřišti Libiše 5:3.

Statistika vzájemných zápasů se táhne až do sezony 2008/09. Tenkrát vítězství bralo vždy venkovní mužstvo. Na podzim zvítězili Živanice v Borkách 3:1, v odvetě Kolín vyhrál s čistým kontem 3:0. Poté se celky setkaly ve dvou sezonách po sobě. Ze čtyř odehraných zápasů odešli Živaničtí jako vítězové hned třikrát, v dosud posledním duelu vyhrál Kolín až po penaltách 5:4. V této sezoně půjde o vůbec první střetnutí v rámci České fotbalové ligy, dřívější zápasy se totiž odehrály v divizi.