#DOFNL | Jiří Štajner

Několikanásobný mistr ligy se Slovanem Liberec a pražskou Slavií. Od roku 2013 je členem Klubu ligových kanonýrů a od roku 2002 se objevoval v české reprezentaci. V roce 2003 přestoupil do německého klubu Hannover 96 a několik sezon tak brousil bundesligové trávníky. V rámci fotbalové spolupráce Kolína s Mladou Boleslaví se Jiří Štajner objevil i v našem modrobílém dresu. Nejprve na hřišti Chrudimi, a o týden později i v Borkách v utkání s Královým Dvorem. Díky jeho dvěma brankám Kolínští tenkrát zvítězili 2:1. Euforii z tříbodového vítězství zkušeně vystřihl v 93. minutě.

Pamatuje si „Štajny“ něco ze svého kraťoučkého působení v Kolíně? A jak vnímá svou kariéru a současný stav českého fotbalu?

V Kolíně jste byl v rámci spolupráce Kolína s Mladou Boleslaví. Jak se vám u nás líbilo a co si vybavíte jako první?
„V Kolíně jsem byl jen krátce, ale jako první si vybavím zápas s Královým Dvorem.“

Odehrál jste v kolínském dresu, tuším, 3 utkání. Zápas s Královým Dvorem byl ve vaší režii a rozhodl jste ho dvěma brankami (41. a 93. minuta). Pamatujete si tento zápas?
„Myslím si, že jsem odehrál pouze dvě utkání. To první bylo v Chrudimi, kde jsme vyhráli 3:0, a druhé před kolínským publikem proti Královu Dvoru. Samozřejmě, že si tento zápas pamatuji velmi dobře :-).

Podívejme se také na vaší vrcholovou kariéru. Jste několikanásobným mistrem ligy, hrál jste v Bundeslize, za reprezentaci a od března 2013 jste členem Klubu ligových kanonýrů. Jak byste popsal svou bohatou kariéru?
„Celkem jako povedenou :-).

Od roku 2003 jste působil v německém Hannoveru. Jaký to byl rozdíl oproti české nejvyšší lize?
„Když jsem tehdy do Hannoveru přicházel, tak to takový rozdíl nebyl. Až postupem času s novými stadiony se vše zlepšilo a rozdíl byl znatelný.“

V roce 2015 jste přestoupil do Chrastavy, která hrála Divizi ve skupině s Kolínem. Vzpomněl jste si na něco při vzájemném zápase v Borkách?
„Když jsem přijel s Chrastavou do Kolína, tak jsem si hned jako první vybavil zmiňovaný zápas s Královým Dvorem.“

Jak v současnosti vnímáte úroveň českého fotbalu? Je něco, co byste vyzdvihl, či naopak změnil?
„Úroveň vnímám celkem pozitivně, ale určitě bych změnil počet účastníků v 1. lize.“

Ani vás neušetřím závěrečné otázky – chcete něco vzkázat nejen kolínským, ale všem svým fandům? 🙂
„Všem svým fanouškům bych rád poděkoval a popřál pevné zdraví. Těm kolínským brzký postup zpět do ČFL.“

Foto: René Volf / Kolínský deník

0
zápasy
0
branky
0
číslo dresu