PU | Kolín v přestřelce porazil rezervu Jablonce

Kolínští fotbalisté se konečně dočkali! V sobotu 7. července totiž po dlouhé odmlce nastoupili do zápasu. Ve svém prvním přátelském utkání hostili rezervní tým Jablonce nad Nisou, v jehož dresu se objevili mimo jiné exligoví fotbalisté Jan Vošahlík a Jaroslav Diviš. Kolínští svého soka dokázali ve druhém poločase přestřílet a nakonec zvítězili 6:5.

Domácí naskočili do utkání s opravdovou vervou. Během úvodních minut si vypracovali několik slibných šancí, avšak ani jedna neskončila gólem. Za to jabloneckému mužstvu stačil na otevření střeleckého účtu první útočný výpad, a tak se hosté ujali zhruba v 7. minutě jednobrankového vedení 1:0. V intenzivním tempu se odehrávaly i další minuty a Kolíňáci byli celku z vyšší soutěže více než rovnocenným soupeřem. Krutá rána pro sympatický výkon domácích přišla ve 25. minutě, kdy Jablonečtí navýšili své vedení – 0:2. Čtvrt hodiny před poločasovou pauzou se otěží ujal domácí kanonýr Jiří Sodoma – po přihrávce Milana Váchy snížil na 1:2. O sedm minut později se po chybě v obranné řadě Kolína hosté dostali znovu do dvoubrankového náskoku – 1:3.

Druhá půle ve znamení obratu

Druhý poločas byl pro fanoušky ofenzivního fotbalu pastvou pro oči. V 51. minutě snížil na 2:3 Daniel Bareš, o minutu později dokonce na 3:3 srovnal Jakub Vojta a hrálo se v podstatě od znova. Zajímavě se ukázal jeden z jabloneckých hráčů, který zkusil prověřit kolínského brankáře zhruba z poloviny hřiště, odkud zahrával přímý kop – míč nakonec ale skončil nad brankou. A tak se slova opět ujali Kolínští. V 66. minutě z přímáku nacentroval míč do vápna David Koděra, tam ho hlavou našel Daniel Bareš a nedal brankáři šanci – 4:3. V 81. minutě si s balonem hezky pohrál Jiří Sodoma, který následně s naprostým klidem přihrál na Daniela Bareše, vysoký útočník už si věděl moc dobře rady a završil svůj hattrick! Náhle se zdálo býti rozhodnuto, nicméně Jabloneckým se podařilo zdramatizovat závěr zápasu. Jaroslav Diviš utekl v 82. minutě obráncům, obehrál Bínu a pohodlně zakončil – 5:4. O tři minuty později mohl Kolínu vrátit náskok Vácha, ale z minisouboje vyšel vítězně hostující brankář. Z následujícího útoku na druhé straně už však branka padla – Jablonec srovnal na 5:5! Divoké utkání ale stále nemělo dost. V poslední minutě utekl obráncům Milan Vácha, napodruhé se mu podařilo dostat míč na třígólového Daniela Bareše, který nejenže rozšířil svůj gólový účet, ale také vystřelil Kolínu vítězství v prvním přátelském zápase.

Kolínští si tak mohli dodat sebevědomí před dalšími zápasy. Další odehrají ve středu 14. července, kdy hostí od 17:30 hodin třetiligový Chlumec nad Cidlinou!