Vítězný start přípravy

Tři dny po začátku zimní přípravy sehráli kolínští fotbalisté své první přátelské utkání. V sobotu 14. ledna hostili na své umělé trávě v Borkách třetiligovou rezervu Dukly Praha. K Jiřímu Sodomovi se střelecky dvakrát přidal jeho bratr Ondřej a Kolín na úvod přípravy zvítězil 3:1.

Kolíňáci udeřili už ve čtvrté minutě. Centrovaný míč z kopačky Ondřeje Sodomy našel Jiřího, který ho hlavou přesně uklidil za záda dukláckého brakáře. Jen o dvě minuty později mohlo být srovnáno, na třikrát ale zneškodnil závar v pokutovém území Bína. Hosté se ještě chvíli na to dostali k zajímavé standardce z hranice vápna, střelu Štefančina však zeď vyrazila na rohový kop.

Od trenéra jsem dostal nějaké papíry, abych se připravoval individuálně. Poctivě jsem to plnil a ten skok potom nebyl takový. Kluci mě navíc do party vzali skvěle,“ hodnotí svůj přechod z okresního přeboru Ondřej Sodoma.

O slovo se tedy opět přihlásili domácí. Tentokrát si bratři role vyměnili. Jiří Sodoma využil míče za obranu od Vondráčka a z brankové čáry přihrávkou pod sebe našel Ondřeje, který také překonal Gotharda – 2:0. V 17. minutě si hosté zopakovali téměř totožnou standardní situaci ze začátku zápasu, Štefančin tentokrát sice netrefil zeď, míč ale vyslal pouze na připraveného Bínu. A stejně jako v prvním případě, i tentokrát znovu udeřili domácí. Veselý dlouhým míčem našel Šnajdra, kterého po odehrání zfauloval brankář Dukly a sudí nařídil pokutový kop. Jiří Sodoma ho tentokrát přenechal svému mladšímu bratrovi, který se nemýlil a zvýšil na 3:0.

„V první půli bylo vidět, že si s bráchou rozumíme. Známe se víc než dobře a myslím, že by to mělo klapat,“ říká na bratrskou útočnou souhru mladší ze Sodomů.

Hostujícím hráčům se podařilo snížit na rozdíl dvou branek těsně před závěrečným hvizdem. 3 napřáhl z velké dálky a propálil Bínu. Do poločasové přestávky se tak šlo za stavu 3:1. Druhý poločas začali Kolínští v pozměněné sestavě, ze hřiště odešel třeba Jiří Sodoma či Jiří Vondráček, místo nich nastoupili Pavel Čapek a mladík Adam Řehák. V bráně vystřídal Daniela Bínu Ondřej Fejfar. V průběhu poločasu Davida Bredu a Martina Štancla nahradili Lukáš Zeman a Filip Čáp. Stav utkání se už nezměnil, nejblíže skórování byl Ondřej Sodoma v 73. minutě, střelou z úrovně šestnáctky však trefil pouze tyč dukelské brány.

Mladí kluci z Dukly byli běhaví, ale zvládli jsme to. Za to jsme určitě šťastní,“ hodnotí autor dvou branek.

Z prvního přípravného zápasu odcházejí Kolínští jako vítězové, když porazili předposlední tým třetiligové skupiny A Duklu Praha B. V týdnu budou pokračovat svým cyklem tréninků a příští sobotu vyzvou opět v Borkách divizní výběr Českého Brodu.

Sestava: Bína – Milec, Štancl, Soukup, Vondráček, Veselý, Snížek, Breda, Šnajdr, Sodoma J., Sodoma O.

Střídali: Fejfar – Řehák, Čáp, Zeman.

Fotogalerie: jackfoto.cz | Foto: Jan Kobzáň