Poslední domácí zápas podzimu. V sobotu dorazí rezerva Pardubic

Kolínští se připravují na své poslední domácí představení v podzimní části České fotbalové ligy. V rámci 14. kola přivítají na svém stadionu v Borkách rezervní mužstvo Pardubic. Utkání s aktuálně 13. celkem tabulky začne v 10:30. Držitelé vstupenek a permanentkáři navíc budou mít výhodnější vstup na basketbal.

Kolínští se po rozpačitém začátku soutěže dokázali v podstatě stabilizovat. Včetně zajímavých výsledků, mezi nimiž je i remíza s do té doby suverénními Zápy nebo vítězství skalp ambiciózního Ústí nad Labem, ukázalo kolínské mužstvo svou sílu i v posledním odehraném utkání v Chlumci nad Cidlinou. Byť brzy vedli vlastním gólem domácích, ti třemi góly utkání otočili. Toho se sparťané nezalekli a dokázali dotáhnout utkání do alespoň remízového konce 3:3. Střelecky se prosadil Dominik Veselý, který v celkové tabulce střelců zastává druhé místo s osmi přesnými zásahy, více má pouze velvarský Žežulka (10). Kolínští se tak zabydleli na osmé příčce a na kontě mají osmnáct bodů. Pod novým koučem Boevem navíc dosud neprohráli a z posledních pěti zápasů čtyřikrát remizovali a jednou zvítězili.

Pardubické mužstvo, dá se říct, pokračuje v nastoleném trendu z předchozí sezony. V loňské podzimní části nasbírali třináct bodů, v sezoně letošní mají po třinácti zápasech bodů deset. S nimi se řadí na třinácté místo v tabulce a od sestupové příčky je dělí pouhé tři body. Kromě zisku bodů budou chtít Pardubičtí v Kolíně prolomit i svou sérii porážek, která aktuálně činí pět zápasů v řadě. V posledním kole ale byli blízko bodovému zisku, vítězství Ústečanům vytřelil až ve druhé nastavené minutě Dao (4:3). Přesto se Pardubičtí mají čím pyšnit. Chloubou Východočechů je ostrostřelec Filip Brdička, který se dosud prosadil sedmkrát a v tabulce šlape na paty kolínskému Veselému. Venkovní bilance Pardubických ovšem není zlá. Ze sedmi zápasů vytěžili devět bodů (bilance 2-3-2).

Mužstvo Pardubic je tomu kolínskému velmi dobře známé. Týmy se téměř pravidelně střetávají od sezony 2011/12 a celkem mají za sebou deset duelů. Obecně ale v těchto zápasech příliš branek nepadá a mnohdy rozhoduje jednobrankový náskok. Pardubičtí odešli z utkání vítězně dvakrát, pětkrát se body dělily a třikrát braly výhru Kolínští. Včetně posledního střetnutí, které v Pardubicích zvládli v poměru 3:0. Na brzkou branku Pelyaka navázali Šnajdr a Breda. Prodlouží Kolínští svému soupeři mizernou sérii? Dorazte do Borků!