Prohra na úvod. Kolín vyšel střelecky naprázdno

První ostrý zápas jarní části Kolínu vůbec nevyšel. Předzápasový favorit na hřišti předposledního soupeře padl 3:0. V tabulce propadl na třetí místo, oproti ostatním týmům má však jeden zápas k dobru.

První minuty byly z obou stran spíše opatrnější. Ve druhé minutě Kolíňáky vyděsil hlavní sudí, obavy z odpískané penalty po chvíli opadly, jednalo se pouze o offside domácího hráče. Přesto se Kolín horko těžko dostával do hry. V sedmé minutě musela být obrana v pohotovosti, domácí se poprvé dostali do závažnějšího závaru. Naštěstí pro Kolín, bez výsledku. Hůře to pro hosty skončilo o deset minut později. Na zadní tyči nadvakrát hlavičkoval Rjaska a otevřel skóre zápasu – 1:0. „Byli jsme prvních dvacet minut zakřiknutí a dostali jsme gól. Myslím, že nás to probralo a začali jsme být aktivní,“ říká útočník Jiří Sodoma.

Kolínští se k prvnímu ráznějšímu zakončení dostali až ve dvacáté třetí minutě. Veselého pokus zpoza vápna však zamířil jen nad bránu domácího Halouska. O tři minuty později to zkoušel i Čapek, tentokrát těsně vedle tyče. Kromě jednobrankového manka přidělalo hostujícímu celku starosti vyloučení Václava Milce, který ve třicáté druhé minutě uviděl druhou žlutou kartu a musel hřiště opustit. Čtyři minuty před poločasovou pauzou musel trenér Pavlík učinit krok do defenzivy, Snížka vystřídal Soběslav. Do poločasového hvizdu mohl srovnat Routek, i on zamířil mimo tři tyče.

Do druhého poločasu naskočil místo Šnajdra navrátilec z hostování v Písku Tomáš Valenta. Úkol byl jasný – vyrovnat. Nejblíže tomu byl hned v úvodu Sodoma, kličkoval ve vápně, ale zblokovanou střelou vybojoval jen roh. „Měli jsme několik šancí a náznaků, ale nedokázali jsme je využít,“ říká Sodoma. Dlouho se hra táhla mezi vápny, s drtivou většinou útoků si poradily obrany obou mužstev. Až do sedmdesáté šesté minuty. Novotný dostal přihrávku do velkého vápna, s míčem se otočil kolem Soběslava a prostřelil Přibyla – 2:0.

Domácí další branka nabudila. Dvě minuty po ní se v dobré šanci ocitl znovu Novotný, tentokrát míč vyslal jen nad bránu. Poté se znovu radovali z gólu, jenže radost jim překazil odpískaný faul. Do třetice už to Baníku vyšlo. Mostečtí zachytili nepřesnost na půlce hřiště, Kubeš našel Novotného, který po ťuknutí míče kolem Štancla vystřelil k levé tyči kolínské brány – 3:0. Kolínští se v závěru pokusili alespoň snížit. Valentova střela letěla vysoko nad, Soběslavova hlavička skončila v náruči brankáře Halouska. Na gól nestačila ani standardní situace v nastavené minutě. „Udělali jsme všechno pro to, abychom nějaký ten bod odvezli,“ říká Sodoma. „Bohužel to nešlo, nejen herně,“ dodává nejlepší kolínský střelec.

Kolín tak vstoupil do druhé části České fotbalové ligy porážkou. Reparát mohou kolínští sparťané složit následující víkend, v sobotu 18. března hostí od 10:30 SK Zápy. Přijďte Kolíňáky podpořit, v této fázi soutěže je důležitý každý bod a potřebují Vaši podporu!

STATISTIKY

Branky: 2x Novotný, Rjaska.
Rozhodčí: Lerch – Švorc, Šafránková.
ŽK: Novák, Novotný – 2x Milec, Štancl. Veselý, Sodoma, Soběslav.
ČK: Milec.
Diváci: 150.

SK Sparta Kolín: Přibyl – Štancl, Veselý, Breda (71′ Hakl), Vondráček (K), Sodoma J. (83′ Sodoma O.), Routek (83′ Soukup), Šnajdr (46′ Valenta), Snížek (41′ Soběslav), Čapek, Milec.

FK Baník Most-Souš: Halouska – Zinhasovič, Novák, Bonguetouta (67′ Novotný), Glaser (K), Kibal (83′ Novický), Bína, Rjaska (57′ Štefko), Maksič, Kubeš (83′ Kováč), Vobecký.