Tvrdý direkt. Z Teplic s šestigólovým přídělem

Netradičně v pátek sehráli Kolínští zápas třináctého kola na teplických Stínadlech. Státní svátek však neoslavili vůbec dobře. Na umělé trávě rezervy ligových Sklářů padli vysoko 6:1. O jediný gól Kolína se postaral kapitán Vondráček.

Výkopu se ujali Kolínští a míč si na kopačkách drželi několik minut. Domácí se zpočátku bránili, ovšem postupem času přebírali iniciativu. K ještě větší aktivitě jim pomohla penaltu, kterou hlavní sudí odpískal po faulu Hakla. Přestože Bína vystihl správný směr, Vachoušek míč poslal k tyči a otevřel skóre – 1:0. Pět minut na to se Tepličtí radovali znovu. Svým tlakem využili chybu kolínské obrany v rozehrávce a po třech rychlých přihrávkách přesně zakončil Procházka – 2:0. Několik minut na to se do samostatného úniku dostal Vachoušek, jenže tváří v tvář Bínovi netrefil zařízení.

Kolínská ofenziva zahrozila v 18. minutě. Sodomu střelu zblokoval obránce, odražený míč poslal na bránu Šnajdr. Němeček byl připraven. Gól do domácí sítě padl o dvě minuty později. Po standardce se ve skrumáži nejlépe zorientoval kapitán Vondráček a propálil vše, co mu stálo v cestě – 2:1. Nejlepší střelec domácích Vachoušek se do samostatného úniku dostal znovu pět minut před koncem poločasu. Stejně jako v prvním případě se netrefil mezi tři tyče. Navýšit své vedení se Sklářům podařilo ve 43. minutě. Jako na stříbrném podnose dostal míč před prázdnou bránu Hadinec – 3:1.

Druhý poločas se odvíjel v podobném duchu jako první. Naneštěstí pro Kolín i co se branek týče. Nejprve v 65. minutě zužitkoval přihrávku na malé vápno Beránek, o deset minut později hlavou našel míč ze standardky Tsykalo – 5:1. Definitivní hřebíček do rakve zatloukl v 88. minutě Nsunzu, stejně jako jeho spoluhráč hlavou – 6:1.

Kolín tak zaznamenal největší porážku za poslední roky. Stále se však drží na druhém místě, s náskokem jednoho bodu právě na Teplice. Za týden Kolínští hostí v Borkách B-tým Pardubic. Přijďte je podpořit!