Hra o trůn! V sobotu přijede Viktoria Žižkov

Desáté kolo České fotbalové ligy nabídne kolínským fanouškům opravdovou lahůdku. V sobotu 8. října se totiž v Borkách střetne kolínské mužstvo s Viktorií Žižkov v přímém boji o první místo! Buďte u toho, začínáme v 10:30.

Žižkovská Viktorka je rozhodně hlavním adeptem na opětovný postup do Fortuna:Národní ligy. Tým Viktorie Žižkov v dosavadní sezoně ztratil body jen dvakrát. V osmém kole Pražané remizovali na svém stadionu s Velvary 0:0, v následné dohrávce třetího kola dokonce překvapivě padli v Benešově 2:1. V posledním odehraném kole ale opět zvítězili, v Mladé Boleslavi rozhodla jediná branka exslávisty Radka Voltra. V MOL Cupu se dostali přes divizní Kosmonosy do prvního kola, kde ovšem narazili na ligové Teplice. Vyrovnaný souboj rozhodl ve 101. minutě teplický Vachoušek – 2:1. Aktuálně se v tabulce skupiny B nacházejí na prvním místě s tříbodovým náskokem na Kolín, přičemž mají skóre 19:3.

Kolín si výborně poradil na hřišti Hradce Králové, kde zvítězil jasně 3:0. O branky se postarali gólově rozjetí Jirka Sodoma, Oskar Fotr a Dominik Veselý. Díky skalpu královéhradeckých Votroků se tak s Žižkovem utkají o prvenství ve skupině. Kolín je tedy na místě druhém s devatenácti body a skóre 22:16. Nejvíce pálí ostrými Jiří Sodoma, na kontě má sedm přesných zásahů. Na lídra střelců, ústeckého Černého, ztrácí čtyři góly.

V dosavadní historii soutěžních vzájemných zápasů se Kolínu podařilo zvítězit pouze jednou, a to v Borkách v roce 2015. Díky brankám Veselého a Bláhy bralo mužstvo FK Kolín všechny tři body. Ve zbylých čtyřech soutěžních, včetně pohárového, zápasech Kolín padl a nevstřelil ani jeden gól. Naposledy měly týmy změřit své síly v rámci MOL Cupu v září 2020, ovšem kvůli pandemii postoupili Viktoriáni do další části kontumačně.

Přijďte v sobotu 8. října na stadion v Borkách, máte se na co těšit. Začínáme v 10:30! Na zápas podzimu vás zvou Daniel Jaroš, Jiří Sodoma a Oskar Fotr.