Kolín potvrdil roli favorita, porazil Tochovice

V rámci 6. kola Fortuna Divize hostili kolínští fotbalisté nováčka soutěže – SK Tochovice. Mužstvo, které loni postoupilo z krajského přeboru a letos se potácí na spodu tabulky skupiny C. Kolín splnil roli předzápasového favorita, přestože ve druhém poločase dopustil zdramatizování.

Kolíňáci vstoupili do zápasu přesně tak, jak napovídaly předzápasové předpoklady. Soupeře téměř nepustili k balonu a sami se dostávali do brankových příležitostí. První z nich si vypracoval Sodoma už v 5. minutě, kdy se uvolnil uvnitř pokutového území. Následnou střelou však trefil pouze hostujícího brankáře do nohy. Po něm to zkoušeli ještě Hakl a Vácha. Do vedení se domácí dostali ve 13. minutě. Pavel Čapek poslal míč do malého vápna, odkud ho s klidem do brány uklidil hlavou Jiří Sodoma – 1:0. Odpověď dosud bezzubého soupeře na sebe nenechala dlouho čekat. Na levé straně zaváhal Adam Čapek, čehož hosté využili. Ve vápně míč našel jako první Jendruščák a vyrovnal na 1:1. Iniciativa ale i nadále zůstávala na kopačkách Kolíňáků a v 16. minutě se opět ujali vedení. Vácha skvěle vytáhl míč do útoku, na druhé straně hřiště našel Vondráčka, který míč vyslal do vápna na Jiřího Sodomu. Zkušený ostrostřelec si míč v klidu zpracoval, přiťuknul a poslal ho za záda hostujícího Matějky – 2:1. Třetí branka padla ve 25. minutě. David Koděra utekl po levé straně a pokusil se najít ve vápně někoho ze svých spoluhráčů. Nikdo ale nebyl potřeba, Vokurka si totiž omylem srazil míč do vlastní sítě – 3:1. Ve zbylém čase si Kolín vypracoval i další šance, ale ani jednu neproměnil.

Zkraje druhého poločasu se do příležitosti dostal Hakl, o minutu později kolínští zahodili další vyloženou šanci. V 55. minutě se kolínští opět prosadili, byl ale pískán faul. A tak s navýšením skóre museli domácí počkat další dvě minuty. K odraženému míči se v hostujícím pokutovém území dostal Jiří Vondráček a pohotově zakončil – 4:1. Zdánlivě rozhodnuté utkání tak úplně rozhodnuté nebylo. Po čtvrté brance totiž přišel výpadek a začali úřadovat Tochovičtí. V 62. minutě se sám před Kubátem ocitl Matoušek a střelou k pravé tyči snížil na 4:2. Okamžitě z dalšího útoku se hosté prosadili znovu. Po druhé skóroval Jendruščák – 4:3. Kolíňákům jakoby došly ostré náboje, navíc hosty skvěle podržel brankář Matějka. Klid kolínskému mužstvu dal svou třetí brankou Jiří Sodoma v 90. minutě, když lobem přelstil tochovického brankáře – 5:3.

Kolín tak navázal na třízápasovou sérii vítězství a rozšířil ji na čtyři zápasy v řadě. Dostal se na druhé místo, ovšem třetí Čáslav má o zápas méně. Na vedoucí Vysoké Mýto stále ztrácí 5 bodů. Za týden zajíždí Kolíňáci do Benátek nad Jizerou.