Dotahování Kolín nesrazilo. Sodoma v závěru vystřelil výhru

Šlágr dvanáctého kola třetiligové skupiny B. Kolíňáci v sobotu dopoledne hostili exdruholigové Ústí nad Labem. V podstatě celý zápas museli soupeře dotahovat, nakonec v nastaveném čase vystřelil další domácí vítězství Jiří Sodoma. Sparta zůstává na druhém místě.

Hned od začátku se iniciativy ujali Ústečtí a přes pět minut nepustili domácí z obranné poloviny hřiště. Cestu z toho vyvedl Hakl, který po brejku vybojoval roh a Kolín se dostal do zápasového tempa. „Do zápasu jsme nevstoupili dobře, měli jsme špatný první poločas,“ komentoval Sodoma.

K první střele se hosté dostali v 15. minutě, pohotový Bína příležitost zneškodnil. Gólový účet hosté otevřeli o pět minut později. Cantin z mírného úhlu propálil kolínského brankáře – 0:1. Domácí se ne, a ne dostat k vážnějšímu ohrožení Plachého, akce vesměs končily před pokutovým územím.

Pět minut před poločasovým hvizdem Spartě pořádně zatrnulo. Klimt se dostal do samostatného úniku, zvolil ale to nejhorší možné řešení – míč vyslal mimo tři tyče kolínské branky. Radost na stadionu v Borkách propukla v posledních vteřinách. Pavel Čapek zaběhl s míčem do vápna, našel zády k brance postaveného Jaroše, který přiťuknul na Sodomu. Nekompromisně zavěsil – 1:1. „Podařilo se nám vyrovnat a věděli jsme, že do druhé půle musíme něco změnit,“ řekl autor vyrovnávací branky.

Změny udělal trenér Pavlík hned tři. Bredu a Jaroše nahradilo útočné duo Veselý a Fotr, Neuberga vystřídal Routek. Vstup do druhého poločasu byl oproti předchozí třičtvrtě hodině diametrální. Hned zkraje mohl skórovat Sodoma, o chvíli později hlavou zkoušel pozornost Plachého Fotr. Vedení se ale znovu ujala ústecká Arma. V 58. minutě procedil Bínu z dálky Benda. „Dostali jsme smolný gól, ale pořád jsme věřili, že to otočíme,“ řekl Sodoma.

To se také povedlo. Osm minut na to lehkým dloubnutím v malém vápně překonal ústeckého brankáře Fotr a vyrovnal na 2:2. Pro diváky atraktivní druhý poločas byl nahoru a dolu s šancemi na obou stranách. Emoce na hřišti i mimo něj pořádně gradovaly, žlutou kartu dostal i trenér Severočechů Tesařík. „Jsou to kvalitní fotbalisté, ale na to, že to jsou osmnáctiletí až dvacetiletí kluci, mají příšerné chování,“ vytkl na adresu soupeře Sodoma.

Poslední desetiminutovka mohla rozhodnout o vítězi na obou stranách. Po nepřesných pokusech Fotra, Čapka a Soběslava se na Bínu řítil Klimt. Soběslava obehrál, ale stejně jako v prvním poločase netrefil zařízení. Rozhodující moment nastal v první nastavené minutě. Čapek dostal míč od Fotra, zatáhl ho k brankové čáře a skrz brankáře Plachého našel Sodomu, který chladnokrevně poslal do brány všechno, co mu stálo v cestě a rozhodl o kolínském triumfu. „Povedlo se to a myslím, že za druhý poločas si zasloužíme pochválit,“ uzavřel své pozápasové hodnocení dvougólový střelec.

Další zápas sehrají sparťané už v pátek. O státním svátku se vydají do Teplic. Na Stínadlech budou bojovat o další body od 11 hodin.

STATISTIKY

Branky: 2x Sodoma, Fotr – Cantin, Benda.
Rozhodčí: Vojtěch – Braun, Nymsa.
ŽK: Sodoma, Routek – Čítek, Tesařík.
Diváci: 170.

Fotogalerie: jackfoto.cz | Foto: Jan Kobzáň

SK Sparta Kolín: Bína – Hakl, Soběslav, Neuberg (46‘ Routek), Milec – Šnajdr (69‘ Mansfeld), Čapek P., Vondráček (K), Breda (46‘ Fotr) – Jaroš (46‘ Veselý), Sodoma.

FK Ústí nad Labem: Plachý – Hudec, Čítek (K), Jiránek, Zaspal (78‘ Zůza), Uličný, Cantin, Kubín, Klimt, Vobecký, Benda.