Tři rychlé góly rozhodly o vítězi derby

Kolíňáky čekalo v posledním venkovním zápase sezony derby s Čáslaví. Vítězství jim přinesla zejména druhá desetiminutovka hry, kdy nastříleli tři góly. Domácí se gólově prosadili ve druhém poločase pouze dvakrát, Kolín tak vítězstvím 3:2 natáhl svou vítěznou šňůru na dvanáct zápasů.

Do zápasu od prvních minut nasadil trenér Pavlík dva nováčky. Poprvé se do základu podívali  osmnáctiletý Lukáš Zeman a šestnáctiletý Marek Soukup, který odehrál sedmdesát minut. Na lavičku se naopak posadili Martin Štancl, František Hakl či Adam Čapek. Změny v základní sestavě ale mistru divizní skupiny C na síle neubraly. Do dvacáté minuty Kolín na hřišti jasně dominoval. V 11. minutě Kolínští odbránili rohový kop domácích a do rychlého brejku se dostal Jiří Sodoma. Na polovině hřiště utekl obránci a střelou k levé tyči otevřel skóre zápasu – 0:1. O tři minuty později našel Valenta Jiřího Vondráčka, který si míč zpracoval a druhým dotykem překonal Bartáka – 0:2. Pět minut na to předvedl parádní sólo jízdu Pavel Čapek. Nejenže v rychlosti proběhl mezi třemi čáslavskými hráči, poradil si i s brankářem a zvýšil na 0:3.

Po třetí vstřelené brance tempo Kolíňáků upadlo a ve druhém poločase dovolili svému soupeři dvakrát skórovat. Zkraje poločasu se z penalty trefil Jakub Vančura, v 67. minutě pak na rozdíl jedné branky snížil Adam Ronovský. Kolínští si jednobrankový náskok udrželi až do závěrečného hvizdu a mohli slavit dvanácté vyhrané utkání v řadě, dvacáté sedmé bez porážky. 

Následující víkend bude pro Kolín fotbalovým. V posledním zápase sezony Kolínští hostí v Borkách Poříčany. Přijďte v sobotu 18. června v 17 hodin podpořit vítěze divize! Následující den nás pak čeká zápas gard, který odehrají bývalí hráči Kolína s gardou Slavie Praha. Sledujte událost na Facebooku.

STATISTIKY

Branky: Vančura, Ronovský – Sodoma, Vondráček, Čapek P.
Rozhodčí: Papežík – Mach, Šimek.
ŽK: Vilím – Čapek P., Vácha.
Diváci: 250.

SK Sparta Kolín: Otáhal – Koděra (76′ Štancl), Soukup (70′ Hakl), Vondráček (K), Sodoma (70′ Čapek A.), Routek, Čapek P., Zeman (46′ Hudec), Valenta (70′ Vácha), Milec, Soběslav.

FK Čáslav: Barták – Vančura (K), Čuchal, Mráz, Ronovský, Chábera (55′ Strnad), Konyvka, Schovanec, Hannich, Bašek (76′ Kubín), Slavík (62′ Vilím).

Napsat komentář

+ 65 = 69