Kolín nestačil na Zápy. Padl o gól

V Zápech se vyhrává jen těžko. Své o tom ví i kolínští fotbalisté, kteří se do Záp vrátili po téměř sedmi letech. Přestože Kolín byl domácím víc než dobrým soupeřem, ze Záp odjel bez bodu.

Kolínští vstoupili do utkání velmi aktivně. Už ve 3. minutě Sodoma trefil po rohovém kopu tyč. Domácí se za polovinu hřiště dostali po čtyřech minutách. Matějkovu hlavičku ale Otáhal lehce zklikvidoval. V 8. minutě Zápy zahrávaly nebezpečnou standardku z hranice pokutového území, autor míč ale vyslal pouze nad bránu. Kolínská aktivita schytala studenou sprchu v 16. minutě. Hlavní sudí spornou situaci ve vápně neviděl jako nedovolenou a míč, který Vondráček nechtěně prodloužil za sebe, skončil v hostující síti. Kolíňáci se ale loňského vítěze skupiny B nezalekli. V 19. minutě se do vápna perfektně prosmýkl Čapek, střela však zamířila pouze do boční strany sítě. Vyrovnání se dočkali. Ve 27. minutě Hakl našel v malém vápně přízemním míčem Dominika Veselého, který se nemýlil – 1:1. Sedm minut před koncem ale Zápy znovu udeřily. Woitekova střela ze zhruba pětadvaceti metrů sice skončila pouze na tyči, pohotový Jelínek však rybičkou míč do brány dostal – 2:1. 

Zápy se ve druhé půli herně zvedly, přesto Kolín stále nehrál druhé housle. Co platné. Dobře hrající sparťané dostali v 63. minutě další ťafku. Po rychlé kombinaci přišel míč za obranu, se kterým si Tomáš Matějka poradil a prostřelil Otáhala – 3:1. Kolín zbraně nesložil. O minutu později našel Šnajdr centrem z levé strany ve vápně Sodomu, ten hlavou sklepl na Vondráčka. Razantní střela kolínského kapitána parádně zajela do domácí svatyně – 3:2.

Kolín předvádí v České fotbalové lize velmi dobré výkony. Po dvou vítězstvích ztratil na hřišti loňského lídra, kde se vyhrává jen opravdu těžko. Na vítěznou vlnu se Kolínští mohou vrátit už příští týden, v sobotu 27. srpna hostí od 10:30 hodin Sokol Brozany. Buďte u toho s námi!

STATISTIKY

Branky: Vondráček (vl.), Jelínek, Petrlák – Veselý, Vondráček.
Rozhodčí: Matějček – Machýček, Nejedlo.
ŽK: Duben – Štancl, Milec.
Diváci: 285.

SK Zápy: Hrubeš – Pardubský, Duben (K), Růžek, Woitek, Kavalír, Petrlák, Eliáš, Jelínek (67′ Tvaroh), Matějka (79′ Koutenský), Dočekal.

SK Sparta Kolín: Otáhal – Routek, Soběslav, Štancl – Hakl, Milec (90′ Skořepa), Vondráček, Čapek P. (86′ Neuberg), Šnajdr (79′ Jaroš) – Veselý (79′ Mansfeld), Sodoma.