Čapek dvěma góly dokonal obrat

Na hřišti posledních Horek nad Jizerou museli Kolínští dotáhnout dvoubrankové manko. To se jim povedlo ještě před koncem první půle, ve druhé pak strhli skóre na svou stranu. V tabulce si navíc upevnili svou pozici, na druhé Vysoké Mýto mají náskok devíti bodů.

Začátek zápasu toho příliš nenabídl. Po třech minutách hry měl Kolín první rohový kop, na další čtvrt hodinu byl ale oboustranný klid. Studená sprcha polila hosty v 17. minutě. Závar po standardní situaci vyřešil gólově Foungala – 1:0. Kolínští se sice drželi více na míči, ve třetí desetiminutovce zamkli svého soupeře na jeho obranné polovině. Prokousat se do vápna snažil Sodoma, po něm Hudec, ale domácí Fülop byl u míče rychleji. Horečtí se po překonaném tlaku dostali do útoku. A využili ho. Ve 27. minutě se Kamlach dostal za obranu a po zemi uklidil míč k levé tyči Otáhalovy branky – 2:0.

Gólový účet Kolína otevřel nejlepší divizní střelec Jiří Sodoma ve 31. minutě. Po centru přiťuknul míč do sítě a nastartoval obrat – 2:1. Fotbalisté Kolína jako by ožili, stále se drželi více na míči a byli aktivnější. Pět minut před koncem první pětačtyřicetiminutovky smazal manko Adam Čapek, který využil tanec vápnem Milece. Vyraženou střelu dorazil do odkryté domácí branky – 2:2.

Ve druhém dějství si otevřel střelnici Pavel Čapek. Nerozhodné skóre panovalo až do začátku poslední dvacetiminutovky, v 69. minutě napřáhl zpoza vápna a perfektně z první strhl skóre ku prospěchu hostů. Tři minuty. Tolik času trvalo, než se Pavel Čapek prosadil znovu. Po pohledné kombinaci poslal balon po pravé noze domácího brankáře a stanovil na konečných 2:4.

Díky dalšímu vítězství odskakuje Kolín už na rozdíl devíti bodů a sen o postupu se stává čím dál víc reálným. V dalším kole se divize přesune opět do kolínských Borků. V Den vítězství hostíme TJ Dvůr Králové nad Labem. Jako již tradičně, od 17 hodin.

STATISTIKY

Branky: Prokeš, Kamlach – 2x Čapek P., Sodoma. Čapek A.
Rozhodčí: Kvaček – Depeš, Papežík.
ŽK: Foungala, Zörkler – Vondráček, Sodoma, Soběslav.
Diváci: 52.

SK Sparta Kolín: Otáhal – Štancl, Čapek A. (78‘ Šindelář), Hakl (78‘ Koděra), Vondráček (K), Sodoma (91‘ Zeman), Routek, Hudec, Čapek P., Milec (87‘ Němec), Soběslav.

FC Horky nad Jizerou: Fülöp – Prokorát (78‘ Cepka), Foungala, Kamlach, Zörkler (71‘ Plucha), Pánek (K), Prokeš (46‘ Horák), Livora (46‘ Bišičtě), Madi, Tarasiuk, Šlehofer.

Napsat komentář

57 − 50 =