Kolín se s divizí rozloučil vítězně

Divizní ročník 2021/22 je již minulostí. Kolínští své působení v divizi zakončili stejným stylem, kterým se prezentovali téměř celou sezonu – vítězstvím. V posledním kole nedopustili žádné překvapení, v Borkách podepsali ortel Poříčanům. Hattrickem se navíc blýskl František Hakl.

Trenér Pavlík značně promíchal základní sestavu. Od prvních minut nastoupili Routek, Hudec či Pelyak. Šanci dostali také dorostenci Vojtěch Němec nebo Filip Čáp, pro kterého to byl zároveň debutový zápas v A-týmu. Otáhala v bráně nahradil Bína. Na lavičku se tak posadili Čapek, Koděra, Vácha a nejlepší divizní střelec Sodoma. Utkání, v byť pozměněné sestavě, Kolínští zvládli. Už ve 3. minutě otevřel skóre František Hakl vydařenou střelou do vzdálenější šibenice – 1:0.

V sestavě Poříčan se objevili exkolínští Ladislav Hetcl či Štěpán Urban, který v 18. minutě uklidil míč do brány podél brankáře a srovnal na 1:1. Pak už do konce zápasu skórovali pouze domácí. Nejvíce se blýskl Hakl. Ve 33. minutě hlavou poslal míč za Malíkova záda a opět poslal Kolín do vedení. Na začátku poslední čtvrthodiny hry dokonce završil svůj hattrick. Zpracoval si centrovaný míč a druhým dotykem propálil brankáře soupeře – 3:1. Na listinu střelců se v 82. minutě zapsal i Daniel Hudec. Chytře obelstil brankáře a levou nohou skóroval – 4:1. Tři minuty před koncem o sobě dal vědět střelec Jiří Sodoma. Ten využil chyby v obraně a z úrovně velkého vápna přehodil poříčanského strážce svatyně – 4:1. Díky této trefě se dostal na dělené první místo mezi střelce ze všech divizních skupin. Stejně má jen Martin Holek z Hodonína (divize D).

Kolínští tak zakončili své působení v divizi vítězně, navíc se sérií 28 zápasů bez prohry, z toho mají 13 vítězných zápasů v řadě. Celkem v divizi padli pouze jednou a čtyřikrát remizovali. Hráči si nyní dopřejí zasloužené volno, ale už v pátek 15. července na ně čeká první přátelské utkání. Od 18 hodin poměří síly s Novými Sady, o den později od 10:30 hostí rezervní tým Jablonce nad Nisou.

STATISTIKY:

Branky: 3x Hakl, Hudec, Sodoma – Urban.
Rozhodčí: Černý – Drábek, Depeš.
ŽK: Soběslav, Vácha – Kalabiška.
Diváci: 160.

Fotogalerie: jackfoto.cz | Foto: Jan Kobzáň

SK Sparta Kolín: Bína – Hakl, Němec (61′ Šindelář), Vondráček (K) (61′ Sodoma), Routek (78′ Koděra), Čapek P., Pelyak (30′ Vácha), Čáp (61′ Soukup), Milec, Soběslav.

SK Poříčany: Malík – Holler (46′ Koula), Skořepa, Makovský, Gajdasz, Kalabiška, Janda (K), Urban, Bím, Hetcl, Bázlík.

Napsat komentář

+ 28 = 30