Zápas jara! Jedeme do Vysokého Mýta

Dlouho očekávaná odveta dvou vedoucích celků tabulky je tady! Lídr skupiny Sparta Kolín zajíždí na horkou půdu o dva body druhého Vysokého Mýta. Vrátí Kolín svému soupeři podzimní porážku a udělá velký krok směrem k postupu?

Zápas může hodně napovědět, který tým v závěru sezony bude šťastnější a dostane možnost si v příštím roce zahrát Českou fotbalovou ligu. Pro Kolín je postup už dlouhodobě vytyčeným cílem, a tak svému soupeři v nadcházejícím zápase jistě nic nedaruje zadarmo. 

Vysokomýtští fotbalisté odehráli  během zimní přípravy osm přátelských duelů. V nich porazili například juniorku Hradce Králové, Vrchlabí či Svitavy. V generálce na divizi se utkali se třetiligovými Živanicemi, se kterými bezbrankově remizovali. O prvním březnové sobotě pak hostili v rámci prvního jarního kola SK Poříčany. Ty po brankách Šumského a Velimského porazili 2:0. Díky tomuto vítězství drží s Kolínem krok a od prvního místa je dělí pouhé dva body. Celkem mají na kontě 37 bodů, skóre 41:13 a nejlepším střelcem týmu je s devíti zásahy Nikolas Šumský.

Kolín v přípravě zas tolik výsledkově neválel. Chuť si ale kolínští fotbalisté spravili v generálce, ve které po dvou gólech Jiřího Sodomy porazili lídra třetiligové skupiny A Loko Vltavín 2:1. První jarní zápas pak hostili Kosmonosy, které se dostaly zhruba v polovině prvního poločasu do vedení. Ve druhém dějství ale Kolínští překvapení nedopustili, trefili se František Hakl a Pavel Čapek, převrátili skóre na svou stranu a zvítězili 2:1. Důležité tři body. Právě i díky této výhře se nadále mohou vyhřívat na prvním místě v tabulce se 39 body a skóre 48:20. Střelcům i nadále vévodí Jiří Sodoma se šestnácti brankami.

Jak dopadne souboj o první místo? Odpověď na otázku dostaneme v sobotu 19. března, výkop proběhne v 15 hodin ve Vysokém Mýtě. Utkání nejspíš budete moct sledovat na tvcom.cz.

Napsat komentář

4 + 3 =