Z Tochovic s plným počtem

Kolínští fotbalisté se netradičně v pátek, 15. dubna, střetli s Tochovicemi. Favorizovaný Kolín se ale na vítězství pěkně nadřel, zejména ve druhém poločase. Jednobrankový náskok nakonec uhájil a s výsledkem 3:4 si odvezl všechny tři body. Navíc si navýšil vedení na čele tabulky.

První minuty zápasu naznačovaly, že by se mohlo jednat o jasnou záležitost ku prospěchu hostujícího Kolína. Už ve 3. minutě pálil Sodoma a celkově se Kolínští chopili iniciativy. V 9. minutě se díky hlavičce Pavla Čapka ujali vedení 0:1 a o čtyři minuty později skóroval z pokutového kopu Jiří Sodoma – 0:2. Do tříbrankového vedení poslal Kolín ve 26. minutě David Koděra a zdálo se být rozhodnuto. Domácí se dostávali jen do ojedinělých výpadů, čehož dokázali využít ve 40. minutě. Z přímého kopu na úrovni velkého vápna snížil Jakub Tošovský na 1:3. Přímáku na druhé straně využil také Pavel Čapek a střelou ze zhruba osmnácti metrů zvýšil na 1:4. To ale nebylo vše. Dvě minuty před poločasovým hvizdem domácí opět snížili díky Jiřímu Vlčkovi na rozdíl dvou branek – 2:4.

Druhý poločas nepatřil mezi nejvydařenější kolínskou pětačtyřicetiminutovku. Kolínští pustili svého soupeře do hry a brzy inkasovali, podruhé v zápase se prosadil Jiří Vlček – 3:4. Nemohli se dostat do původně nastaveného tempa a Tochovičtí si vypracovali hned několik příležitostí na srovnání skóre. Například v 57. minutě se sám na Otáhala řítil Sirotek, jenže kolínský brankář velmi dobře situaci odhadl a zneškodnil ji. Za Kolín mohli skórovat Sodoma či Pelyak, ale ani jeden pokus v bráně neskončil. Kolín si tak za velmi těsné vítězství připsal další tři body.

Ubojované vítězství a sobotní klopýtnutí Vysokého Mýta s Trutnovem (1:1) dohromady znamená, že si Kolín upevnil svou pozici a čele tabulky. Náskok na druhého jsou čtyři body. Důležité bude venkovní vítězství potvrdit i na domácí půdě! Proto pojďte Kolíňáky podpořit za týden, konkrétně v neděli 24.4. od 17 hodin, v Borkách hostí páté Benátky nad Jizerou.

STATISTIKY

Branky: 2x Vlček, Tošovský – 2x Čapek P., Sodoma, Koděra.
Rozhodčí: Mičan – Kubec, Kříž.
ŽKBalík, Jendruščák, Tošovský – Hakl, Čapek P., Šindelář.
Diváci: 150.

SK Sparta Kolín: Otáhal – Štancl, Soběslav, Čapek A. (79′ Hudec), Hakl, Koděra (65′ Pelyak), Vojta (88′ Routek), Vondráček (K) (79′ Šindelář), Sodoma, Čapek P., Milec.

SK Tochovice: Beran – Vokurka, Pazderník, Jendruščák (K), Balík, Sirotek, Ivaník (38′ Matoušek), Čížek, Dušek, Vlček, Tošovský (79′ Janů).

Napsat komentář

82 + = 86