PÚ s Novým Bydžovem: Čtyři střelci, hektický závěr

Kolínští fotbalisté se poprvé v roce 2024 představili na domácím hřišti. Na umělé trávě v Borkách vyzvali divizní celek RMSK Cidlina Nový Bydžov. Zápas to byl dvou rozdílných poločasů. Po v podstatě hladkém prvním dějství přišla řada klopýtnutí a dramatický závěr. Vítězství však domácím neuteklo, o soutěž níže hrajícího soupeře porazili 4:3.

Utkání domácí začali velmi dobře. Už ve 4. minutě otevřel skóre David Breda, když uklidil odražený míč k pravé tyči hostující branky – 1:0. Tlak a převaha byla na straně Kolína, navýšit mohl o čtyři minuty později Čapek, jenže z rukavic brankáře Nového Bydžova sklouzl jen na tyč a poté mimo hrací plochu. Domácí zaúřadovali znovu ve dvacáté čtvrté minutě. Centr navrátilce Koděry hlavou nasměroval do sítě František Hakl – 2:0. Poločasový rozdíl tří branek zařídil dvě minuty před pauzou Dominik Veselý, který míč prodral do branky z bezprostřední vzdálenosti – 3:0.

„Od začátku vidíme, že ten mančaft je hodně fotbalový. Dnešní první jedenáctka měla hodnotu a bylo to vidět. Kluci, kteří ale pochopili, že to není jen o tom fotbale, ale i o běhání a důrazu, mají k základní jedenáctce blíž. A je jedno, jestli je to první, nebo dvacátý hráč,“ komentuje trenér František Douděra.

Před druhým poločasem udělal trenér Douděra v sestavě domácích pět změn. Hra se spíše přesunula do moci hostujících. Po čtyřech minutách taktéž nastřelili tyč jednadvacetiletého Borky, který je v Kolíně na zkoušce z Viktorie Žižkov. V padesáté osmé minutě už to Novému Bydžovu vyšlo. Vysokým presinkem zachytili hektickou rozehrávku v pokutovém území a pohodlně snížili na 3:1. Zkraje poslední čtvrthodiny hry se však domácí znovu ujali třígólového vedení. Jiří Vondráček využil skrumáže před novobydžovskou bránou – 4:1. Zdánlivě hotový výsledek, jenže hosté to nevzdali. Dvě minuty před koncem snížili na 4:2 a o minutu později překvapivou střelou na 4:3. Víc už toho ale ani jeden z celků v utkání nestihl.

„Dost jsme to prostřídali a ty zásahy pak byly vidět. Jedenáctka se nám ale už krystalizuje do toho, co bychom chtěli,“ říká kouč Kolína.

Kolínští se blíží do poloviny své zimní přípravy. Na přátelské zápasy naváží i příští týden. V sobotu 3. února odehrají zápas znovu v Kolíně, tentokrát s Benátkami nad Jizerou.

Sestava 1. poločasu: Borka – Pelyak, Neuberg, Milec, Hakl – Vondráček – Snížek, Breda – Čapek, Veselý, Koděra.

Sestava 2. poločasu: Borka – Soukup, Štancl, Milec, Hakl – Vondráček – Breda (Koutský), Snížek (Němec) – Čapek (Jaroš), Rybička, Trýzna.