V Liberci bez vstřelené branky a s jedním bodem

V neděli, kdy se na stadionu v Borkách odehrával charitativní zápas Týmu legend Slavie Praha, vyjeli kolínští fotbalisté na sever Čech k 11. kolu České fotbalové ligy. S rezervním týmem Slovanu Liberec to byl boj, který nakonec vítěze nepoznal. Mužstva se rozešla s bodem po remíze 0:0.

Kolíňáci měli v nohách náročný středeční zápas s Bohemians 1905. Toho domácí využívali hned zkraje zápasu. Liberečtí vstoupili do utkání aktivně, v prvních pěti minutách musel hned několikrát zasahovat brankář Přibyl. Hra se ale postupně začala vyrovnávat. Domácího brankáře sparťané prověřili poprvé ve 12. minutě, hlavičku Vondráčka vytáhl na roh. Na druhé straně byli blízko prolomení skóre Liberečtí, Kok skluzem míč v malém vápně však netrefil.

Kok se do obrovské šance dostal i ve 24. minutě. Z minisouboje s Přibylem ale vyšel úspěšněji kolínský brankář. Kolínští velmi dobře kombinovali a mnoho přihrávek zvládli na jeden dotek. Po jedné takové kombinaci se ve 27. minutě dostal k hlavičce Štancl, jenže jen těsně minul levou tyč domácí svatyně. Ve 34. minutě se hosté pokusili překvapit Přibyla, střelu z velké dálky si však bez problémů pohlídal. Do potíží se dostal o minutu později, po malé domu musel obehrát dotírajícího útočníka. Naštěstí pro Kolín se mu to podařilo a bez chyby rozehrál. Další zákrok si připsal minutu před koncem, dobíhající hráče už defenziva ohlídala. Do kabin se tak šlo za bezbrankového stavu.

Do druhé půle nastoupili dva čerství hráči. Bredu se Šnajdrem nahradili Soukup a Jaroš. I tentokrát měli lepší vstup domácí, během dvou minut si vypracovali hned dvě slibné příležitosti. Poprvé v druhém dějství ohrozil domácí branku Soukup, jeho střela z první ale zamířila vedle. Liberečtí se několikrát pokoušeli hrát přes pravou stranu a přízemními centry do vápna, s nimi si však kolínská defenziva dokázala poradit. V závěrečné čtvrthodině Kolínští zvýšili svou aktivitu, kýžené branky se ale oni ani diváci pod Ještědem nedočkali.

Utkání tak skončilo bez branek a mužstva se musela spokojit se ziskem jednoho bodu. Kolín po kompletním jedenáctém kole zůstal na osmém místě, ovšem už se ztrátou tří bodů na sedmé Brozany a náskokem jednoho bodu právě na B-tým Slovanu Liberec. V dalším kole hostí Kolíňáci v Borkách Viagem Ústí nad Labem. Dorazte v sobotu 21. října na stadion v Borkách!

STATISTIKY

Rozhodčí: Vojtěch – Vít, Fišer.
ŽK: Lupoměský.
Diváci: 250.

SK Sparta Kolín: Přibyl – Hakl, Soběslav, Neuberg, Šnajdr (46‘ Soukup) – Štancl – Čapek (90+2‘ Snížek), Vondráček (K), Breda (46‘ Jaroš), Trýzna (67‘ Sodoma) – Veselý.

FC Slovan Liberec B: Hasalík – Winkler, Horňáček, Govaers, Yuzvak, Málek, Kočka (76‘ Šolc), Lupoměský (62‘ Kytka), Bartoš (90‘ Machotka), Kok (62‘ Meskhi), Valenta (76‘ Netušil).