Startuje ČFL. Sparťané jedou do Mostu

Čekání je u konce. Po odložení 16. kola zahájí kolínští fotbalisté jarní cestu Českou fotbalovou ligou na půdě předposledního Baníku. Stadion Josefa Masopusta ožije střetnutím opačně postavených týmů v tabulce v sobotu 11. března, výkop je naplánovaný na 14:30.

Nováček České fotbalové ligy si v první polovině soutěže nevedl příliš dobře. Zvítězil pouze dvakrát a třikrát remizoval, k tomu desetkrát padl. Na svém kontě měl mostecký Baník devět bodů, stejně jako poslední Benešov. Příprava na jarní část soutěže byla výsledkově diametrálně odlišná. Ze sedmi přátelských duelů vyšli Mostečtí hned čtyřikrát vítězně – porazili divizní Štětí, Chomutov a třetiligové Pražany Motorlet a Armiru. Padli s lídrem divize B Českou Lípou a rovněž třetiligovými Přešticemi. V generálce před prvním mistrovským zápasem remizovali se Slavií Karlovy Vary 1:1. Vcelku vydařený měli i první jarní kolo. Z utkání s Chlumcem nad Cidlinou vybojovali bod, díky kterému mají jednobodový náskok před posledním Benešovem.

Kolínská Sparta je rovněž nováčkem v České fotbalové lize. První polovina soutěže se však velmi lišila. Kolín zvládal zápasy nad očekávání a stal se černým koněm soutěže. Utkal se i v přímém boji o první místo s Viktorií Žižkov, se kterou po zcela odlišných poločasech remizoval 2:2. Aktuálně mají Kolínští dvacet devět bodů a skóre 32:25 s bilancí 9-2-4. Na první Viktorii Žižkov ztrácejí dvanáct bodů, naopak před pronásledovateli Teplicemi, Velvary a Chlumcem nad Cidlinou mají náskok jednoho bodu (všichni 28 b.). Navíc mají odložený zápas se Živanicemi k dobru.

Mužstva se spolu doposud střetla pouze jednou, ve druhém kole podzimní části aktuálního ročníku. Tehdy si Kolínští otevřeli střelnici, zejména ve druhém poločase. V prvním dějství se nejprve prosadili Jiří Sodoma a Miroslav Routek. Ve druhém poločase se k nim přidali Jiří Vondráček, Pavel Čapek, Ondřej Soběslav a Dominik Veselý. Mostečtí z kolínských Borků odjeli s tenisovým „kanárem“. Jak tomu bude nyní?

Utkání je možné sledovat na tvcom.cz. Další týden se ČFL přesune do Kolína, v sobotu 18. března hostí sparťané úřadujícího vítěze skupiny B SK Zápy. Buďte u toho s námi!