Návštěva ze severu. O body s rezervou Jablonce

Aprílová sobota bude v Kolíně ve znamení dalšího domácího kola České fotbalové ligy. Od 10:30 hodin změří kolínští sparťané síly s rezervním mužstvem Jablonce nad Nisou. Přijďte podpořit naše fotbalisty na stadion v Borkách!

Po dvou týdnech čeká kolínské fotbalisty stejný úkol – odčinit porážku z venkovního hřiště a udržet si druhou příčku v tabulce. Poslední reparát se sparťanům podařil, nezdar z Mostu napravili hubeným, ale ubojovaným vítězstvím se Zápy 1:0. Kromě druhého místa si udrželi i domácí neporazitelnost, kterou drží stejně jako suverénní lídr tabulky Viktoria Žižkov. Tentokrát mají před sebou obdobnou situaci. V Brozanech padli 3:0 a znovu budou bojovat kromě udržení druhého místa o prodloužení domácí série. Po osmnácti zápasech mají Kolínští třicet dva bodů, skóre 33:31 a bilanci 10-2-6. V pořadí střelců se i kvůli dvěma bezgólovým zápasům nic nemění, stále vévodí Jiří Sodoma s jedenácti góly. Po minulém kole mu odskočili Radek Voltr (13) i lídr střelců Ladislav Vopat (14). V týmovém žebříčku jsou na druhém místě Dominik Veselý a Jiří Vondráček, prosadili se pětkrát, kapitán navíc vystřelil Kolínu tři body v utkání se Zápy.

Jablonečtí se do jarní fáze pustili takříkajíc od podlahy. V úvodním kole deklasovali Ústí nad Labem na jeho hřišti vysoko 4:0. O týden později však doma nestačili na B-tým Pardubic 2:1. Následně remizovali v Živanicích 0:0 a v uplynulém kole obrali o body Zápy, které porazili 3:0. Aktuálně se mužstvo ze severu Čech nachází na dvanácté pozici s dvaceti body. Dotáhnout se na něho mohou Přepeře (19 bodů) nebo dokonce po podzimu strádající Most (17 bodů). Případné vítězství ho naopak může posunout na jedenácté místo před Pardubice B. Kolínská defenziva si bude muset dát pozor především na Ondřeje Podzimka, který se z celkového počtu dvaceti čtyř nastřílených gólů prosadil hned pětkrát. Kromě toho Jablonečtí inkasovali dvacet šest branek a mají bilanci 5-5-9.

Kolín se s rezervou Jablonce nad Nisou dosud střetl sedmkrát, co se týče soutěžních klání. V historii vzájemných zápasů si Kolínští připsali vítězství hned čtyřikrát. Mnohdy se jednalo o drtivou výhru – v září 2006 4:0, v srpnu 2011 4:0 a v březnu 2012 5:0. Jednou se podařilo i Jabloneckým odejít s plným bodovým ziskem, v dubnu 2018 zvítězili 3:1. Zbylá dvě utkání skončila smírně, včetně posledního z podzimní části. V něm Kolín vedl díky vlastní brance Vošahlíka 1:0, v závěru první půle však srovnal na konečných 1:1 Ondřej Podzimek.

Přijďte v sobotu na městský stadion v Borkách a podpořte kolínské fotbalisty v důležité cestě třetí ligou, která se do Kolína vrátila po dlouhých šesti letech!