PU | Na rezervu Liberce Kolínští nevyzráli

Kolínští fotbalisté mají za sebou už čtvrté přátelské utkání. Tentokrát hostili ve středu 21. července B-tým Slovanu Liberec, který působí v ČFL. Kolíňákům se tento mač příliš nevydařil, naopak Liberečtí prokázali svou efektivitu v zakončení. V konečném součtu zvítězil soupeř ze severu Čech jasně 1:5.

Začátek zápasu byl vcelku utahaný. K prvnímu prověření hostujícího brankáře došlo v 9. minutě, ovšem ten si bez zaváhání poradil. Bezzubé to bylo dlouho na obou stranách, Liberečtí se do první šance dostali zhruba v 18. minutě. Ve 22. minutě se Liberec ujal vedení, a to z první vážnější situace. Součinnost mezi hráčem a brankářem zcela nezafungovala a hostující Ondřej Valenta si míč nejprve hodil doprava kolem kolínského brankáře a poté zakončil do prázdné branky – 0:1. Kolín dlouho neměl vyloženou gólovou příležitost. Ve 29. minutě to zkoušel Adam Čapek, ale jeho pokus ze zhruba dvaceti metrů skončil vysoko nad. Srovnání se domácí dočkali ve 30. minutě. Hudec skluzem vybojoval míč na pravé straně hřiště, vyslal ho do vápna, kde ho zpracoval Jiří Sodoma. Zasekávačkou si míč hodil na levou nohu a následně překonal libereckého brankáře – 1:1. O tři minuty později zkoušeli domácí pohlednou kombinaci na hranici velkého vápna. Na finální přihrávku však byli Sodoma s Vojtou krátcí. V poslední minutě zahrávali Kolínští standardní situaci, po které ohrozil vlastní bránu jeden z hostujících. Naneštěstí pro domácí poslal míč pouze na roh.

LIBERECKÁ KANONÁDA VE DRUHÉ PŮLI

Druhý poločas se odehrával v dosti podobném duchu, jako půle první. Míč ze sítě ale lovil pouze domácí brankář, a ne jednou. Už ve 47. minutě se Liberečtí dostali do vedení – 1:2. Navýšit náskok mohli o dvě minuty později, sám před téměř odkrytou brankou trefil Valenta pouze tyč. Zajímavá situace se vyskytla i na druhé straně. Sodoma hlavou vyslal míč na zem k pravé tyči, hostující brankář byl ale připraven. Postupně to z větší vzdálenosti zkoušeli ještě Milec a Vácha, ale ani jeden se mezi tři tyče netrefil. A tak se slova opět ujali hosté. V 61. minutě přišla předzvěst následujících minut. Slušnou střelu Liberce naštěstí zblokoval jeden z kolínských obránců. Na další akci ale byli všichni kolínští obránci příliš krátcí. V 70. minutě našel míč ve vápně po centru Yuzvak a z první překonal Bínu – 1:3. Za domácí se poté zkoušeli prosadit Valenta a Exner, ale ani oni nebyli úspěšní. V 78. minutě tak přišel další trest. Málek vykoupal domácího brankáře a pohodlně zvýšil na 1:4. Definitivní hřebíček do rakve zatloukl v 80. minutě Mečíř, který nádhernou střelou z přímého kopu zvýšil už na 1:5.  

Z nepříliš vydařeného výkonu je třeba se rychle oklepat a poučit, a to především do boje o postup do ČFL. Nyní je před Kolínem poslední přátelské utkání – generálka na začátek soutěže s Brandýsem nad Labem. Tentokrát hrajeme na hřišti soupeře, konkrétně v sobotu 24. července Na Spořilově od 10:15 hodin.

„Nechytli jsme začátek zápasu. Liberec nás přeběhal, přehrál nás a potom se to projevilo na výsledku. V půli jsme ještě nějakým způsobem dohráli na 1:1, ale jak jsme vstoupili do první půle špatně, tak špatně jsme vstoupili i do druhé půle. Dostali jsme hned gól, ztráceli jsme balony. Ten zápas se nám vůbec nepovedl. Teď už nás ale čeká generálka, takže tohle musíme hodit za hlavu a připravit se na generálku a první kolo soutěže, které pro nás bude stěžejní,“ uvedl útočník Jiří Sodoma.