Znovu na sever, Kolínští budou bojovat v Přepeřích

Kolínští fotbalisté po dalším vydařeném domácím zápase opět zamíří na sever Čech, tentokrát do tisícových Přepeř. Případným vítězstvím si mohou upevnit svou třetí pozici i pro nadcházející kola. Zápas na hřišti aktuálně desátého celku tabulky začne v sobotu 17. září od 10:30 hodin.

Přepeře zažívají obdobný vstup do soutěže jako v minulé sezoně. Po odehraných šesti zápasech mají na kontě 8 bodů. Na úvod České fotbalové ligy dostaly tvrdý direkt, s Žižkovem padly 6:0. O týden později remizovaly s Chlumcem nad Cidlinou 2:2 a v MOL Cupu dokázaly přejít před Nový Bydžov do prvního kola. Z dalších čtyřech třetiligových utkání vytěžily 7 bodů – po postupu v poháru nestačily na rezervu Pardubic 2:1, pak postupně zvítězily v Živanicích 3:2, remizovaly se Zápy 3:3 a naposledy vyhrály v Jablonci 2:1. Ve středu 14. září odehrály první kolo MOL Cupu s druholigovým Táborskem. Bezgólový zápas zamířil do prodloužení, ve kterém papírový favorit vstřelil jediný gól zápasu a Přepeřím ukončil cestu pohárem.

Sobotní soupeř prošel velmi zajímavou cestou. Klub byl založen až v roce 2013. V sezoně 2015/16 vyhrál I.B třídu, o sezonu později i I.A třídu. Další rok na to postoupil z druhého místa v krajském přeboru do divize, stejně tak ze druhé příčky postoupil do ČFL o další rok později. Přepeře tak zaznamenaly čtyři postupy v řadě!

Kolín z MOL Cupu sice vypadl už v předkole s divizní Libiší, o to víc mu to jde v České fotbalové lize. Po šesti zápasech se nachází za adepty na postup Žižkovem a Ústím nad Labem, přičemž na ústeckou Armu ztrácí pouhý bod. Aktuálně má bilanci 4-1-1, skóre 19:10 a 13 bodů na kontě. Mezi nejlepší střelce soutěže patří Jiří Sodoma, který se trefil pětkrát – stejně jako David Petrus ze Živanic a Tadeáš Vachoušek z Teplic. V top 10 se nachází i Jiří Vondráček a Dominik Veselý, oba mají tři přesné zásahy.

Mužstva se spolu střetla jen dvakrát, a to v jediné přepeřské divizní sezoně 2018/19. Na podzim Přepeře vyloupily kolínské Borky výsledkem 1:3, v jarní odvetě si domácí body uhájily těsným výsledkem 1:0. Podaří se Kolínu poprvé vyzrát na Přepeře? To sledujte v sobotu 17. září od 10:30 hodin. Zápas pravděpodobně odvysílá tvcom.cz.