Penalta zhatila bodové naděje, Kolín prohrál v Teplicích

Kolínští se v rámci 19. kola České fotbalové ligy vydali do Teplic, navíc nabuzení skalpem třetího Mostu. Na Stínadlech je ale nečekal lehký soupeř. Sice se brzy ujali vedení a od 11. minuty hráli v přesile, vítězství do Kolína nepřivezli. Vyrovnání v závěru první půle a penalta dvě minuty před koncem sežehly bodové naděje, Kolín odjel z Teplic s porážkou 2:1.

Černobílí ale vstoupili do zápasu velmi dobře a jejich aktivita byla velmi rychle odměněna. Po pět odehraných minutách rozvlnil síť domácí brány Ondřej Soběslav, Kolín se ujal vedení 1:0. Pět minut na to navíc hlavní sudí potrestal Matěje Radostu za hrubý faul a následné strčení do Pavla Čapka červenou kartou. Domácí šli do desíti. Místo zhroucení se však Tepličtí zuby nehty drali za vyrovnáním. Lépe kombinovali a Kolíňáky téměř nepustili na svou polovinu hřiště. Zahrozit se hostujícím povedlo ve 21. minutě. Pohledná kombinaci do vápna přes Beránka, Tsopu a Rybičku ale střelou neskončila. Domácí se stále drželi více na balonu, jenže do žádné střelecké šance se nedostali. Na to došlo až ve 44. minutě. Dlouhý balon po pravé straně, potažení po lajně a přízemní centr vápnem, který doletěl až na Procházku. Ten se nemýlil a srovnal na 1:1. Domácí byli v nastaveném čase i blízko stržení skóre na svou stranu, jenže proti byl připravený Myška.

Druhý poločas se na svém obrazu příliš nezměnil. Pár situací se rýsovalo na obou stranách, jenže gól dlouho nikdo neviděl. Kolínští navíc museli v 67. minutě střídat v bráně, zdravotní potíže nedovolili v pokračování Vojtěchu Myškovi a nahradil ho Jakub Tůma. Domácí v poslední desetiminutovce začali přitahovat šrouby. Rozhodující moment duelu přišel v 87. minutě. Tůma si vybíhal pro míč, jenže místo něj trefil nabíhajícího útočníka. Následnou penaltu Trnovec proměnil a rozhodl o domácím vítězství.

V dalším kole se Kolínští představí zase doma. Tentokrát už v pátek 29. března od 10:30. Na Velký pátek dorazí do Borků rezervní tým Jablonce.

STATISTIKY

Branky: Novotný, Trnovec – Soběslav.
Rozhodčí:
ŽK: Kolář, Němeček – Milec.
ČK: Radosta.
Diváci

SK Sparta Kolín: Myška (67′ Tůma) – Beránek, Soběslav, Milec, Hakl – Tsopa, Čapek (82′ Pelyak), Vondráček (K), Snížek – Veselý (67′ Jaroš), Rybička (85′ Soukup).

FK Teplice B: Němeček – Foungala, Hrdlička, Kapur (46′ Trnovec), Kolář (46′ Emmer), Pokorný (70′ Kříž), Procházka (80′ Lukáš), Radosta, Švanda, Urbanec, Vachoušek M. (K).