Z Hlinska s čistým kontem

Kolínští fotbalisté jeli do Hlinska s jasným cílem, a to navázat na předchozí úspěchy. To se jim povedlo na výbornou! V Hlinsku neinkasovali, naopak vstřelili svému soupeři dvě branky a do Kolína si odváží plný počet bodů.

Na hřišti byl mezi oběma mančafty znatelný rozdíl. Kolínští byli konstruktivnější a produktivnější, a to samo sebou muselo přinést úspěch. Ve 30. minutě byl v pokutovém území faulován Sodoma. Rozhodčí ihned odpískal pokutový kop, kterého se ujal Jiří Vondráček! Kapitán kolínského mužstva nezaváhal a poslal Kolín do jednobrankového vedení – 0:1. Kolíňáci po vstřelené brance nepolevili a do konce první půle se jim podařilo vsítit další. Ve 43. minutě se perfektně trefil Jiří Sodoma a zvýšil na 2:0.

Druhý poločas měli kolínští hráči taktéž pod kontrolou. Gólový účet však i přes řadu šancí nerozšířili. V závěru utkání hrozili nebezpečněji domácí. V 85. minutě hasil na poslední chvíli zmatečnou situaci u malého vápna brankář Kubát, v následujících momentech zhatila šance Hlinečanů nepřesná koncovka. Kolín si tak zaslouženě odváží po dvoubrankovém vítězství všechny 3 body a prodlužuje tak svou vítěznou sérii.

Za týden nás čeká derby! Neděli 13. 9. hostí kolínský A-tým kutnohorskou Spartu. Úvodní výkop proběhne v 16:30 hodin.

Branky: Vondráček (pen.), Sodoma
Rozhodčí: Hrkal – Urban, Průcha
ŽK: Křivka, Portyš, Saliyu – Čapek P., Milec
Diváci: 483

SK Sparta Kolín: Kubát – Štancl, Soběslav, Čapek A. (87‘ Suchý), Vondráček (K), Čapek P., Sodoma (68‘ Vojta), Bareš (68‘ Šindelář), Škoda (79‘ Šlehofer), Vácha (79‘ Koděra), Milec

FC Hlinsko: Jech – Jančura (56‘ Hampl), Klika, Křivka (K), Nevole, Portyš (46‘ Cach), Volf, Zub, Saliyu, Hlouš (64‘ Rambousek), Tulach