Kolín naskočí do 1. kola MOL Cupu, ČFL zahájí v Živanicích

Necelý měsíc po skončení pro Kolín premiérového ročníku České fotbalové ligy už kolínští fotbalisté znají jízdní plán sezony nadcházející. Po šesti letech nezasáhne do předkola MOL Cupu, ale rovnou do prvního kola s ostatními třetiligovými a druholigovými týmy. V České fotbalové lize budou mít dva nové soupeře, první mistrovský zápas sehrají o prvním srpnovém víkendu v Živanicích.

Kolínští zůstávají pro další ročník České fotbalové ligy ve skupině B. V losu soutěže mají dvě změny, postupující Viktorii Žižkov a sestupující Benešov ve skupině nahradily z divizí postupující Arsenal Česká Lípa a B-tým Slovanu Liberec. První soutěžní utkání kolínští sparťané sehrají 5. srpna 2023, od 17 hodin se představí na hřišti Sokolu Živanice. Následně – stejně jako v uplynulém ročníku – budou střídat po týdnech domácí a venkovní zápasy. V prvním domácím kole v Borkách přivítají nováčka z České Lípy. Kompletní rozpis zápasů České fotbalové ligy pro sezonu 2023/24 připravíme v sekci „Zápasy“ na našem webu.

Předkolo MOL Cupu také Kolínu přinese soupeře pro první kolo domácího poháru. Jedno je jisté, bude jím jeden z týmů FC Libišany a RMSK Cidlina Nový Bydžov, jejich utkání proběhne 30. července od 17 hodin. Datum zápasu prvního kola bude ještě upřesněný.