Předehrávka 15. kola, na sv. Václava jedeme do Poříčan

Divizní celky budou ve svátek 28. září předehrávat poslední kolo. Kolíňáci zavítají do Poříčan, kde se s místním mužstvem utkají od 15:30.

SK Poříčany

Ve stylu regionálního derby se pro Kolín ponese patnácté divizní kolo, které sehraje v úterý 28. září na hřišti aktuálně pátých Poříčan. Oproti minulému ročníku se nadcházející soupeř jeví o poznání lépe, čemuž také nasvědčuje postavení v tabulce. Mužstvo, jehož barvy hájí mimo jiné exkolínští Petr Jindřich a Štěpán Urban, dosud nasbíralo patnáct bodů. V prvním kole sice Poříčaňané padli vysoko lídru soutěže 0:5, poté se ale postavili na nohy. Obrali o body Kutnou Horu (1:2), Tochovice (2:0). Po dvou následných porážkách (Horky n. J., Trutnov) přišly opět dvě výhry, a to na hřišti Letohradu (1:3) a doma s Čáslaví (2:0). V osmém kole nestačili na Kosmonosy (4:1), ale o týden později si doma došlápli na Hlinsko (3:1). Celkem mají skóre 15:18 a nejlepším poříčanským šutérem je Tomáš Petr se třemi přesnými zásahy.

Kolínu se po uplynulém kole výrazně přiblížila špička tabulky. Kolínští sparťané dokázali zvítězit ve Dvoře Králové nad Labem a vedoucí Vysoké Mýto poprvé v sezoně klopýtlo, doma padli Kosmonosům 0:3. Kolín tak stáhl ztrátu na první místo na čtyři body.