Cenné body na úvod

První jarní mistrák sehráli v sobotu ráno kolínští fotbalisté. V úvodním zápase jarní části v Borkách hostili celek Velkých Hamrů, které potřebovaly bodovat. Domácímu mužstvu však Velkohamerští nevstřelili ani branku a po prohře 2:0 vyšli z mače na prázdno.

Kolínští fanoušci mohli také zaregistrovat dvě novinky. První z nich se objevila na utkání – jsou to nové programy s novým designem! Druhou novinkou jsou nové webové stránky, které nahradili naše předcházející.

Novinky se objevili také i v kabině. V základní sestavě se objevil s číslem 11 Pavel Čapek – osmadvacetiletý záložník, který přišel ze Slavoje Vyšehrad. Druhým debutantem v modrobílém dresu byl Václav Milec – sedmadvacetiletý záložník z SK Rakovník. Z lavičky poté zasáhla do utkání třetí posila – s číslem 15 se představil David Živný, třiadvacetiletý záložník z Žiželic.

Dominantnějším celkem bylo po celý zápas domácí mužstvo. Nejen že diktovalo tempo hry, ale také se dostávalo do brankových příležitostí. První z nich se povedlo proměnit v 18. minutě Lukáši Šlehoferovi! I po vstřelené brance domácí presink neupadal. Během první půle dostali Kolíňáci možnost pokutového kopu, ale penaltový mág Vondráček tentokrát selhal a se stavem utkání tak nepohnul.

Co se mu ovšem nepovedlo z penalty, to se mu povedlo přesně ve 34. minutě. Kapitán Jiří Vondráček svojí přesnou trefou zvýšil vedení kolínského celku na 2:0. Ani tentokrát se však aktivita domácích nezměnila. Další branky se kolínští příznivci nedočkali, byť šancí bylo jako šafránu. Kolín si tak po skvělém výkonu připsal první velecenné body.

Rozhodčí: Nenadál – Čechlovský, Jansa

Branky: Šlehofer, Vondráček
ŽK: Štěpánek (VH)
Diváci: 95

FK Kolín: Kubát – Štancl, Čapek A., Šindelář, Vondráček (K), Čapek P., Šlehofer, Koděra, Bareš, Vácha, Milec, Urban

FK Velké Hamry: Masařík – Štěpánek, Petržilka, Košťál, Kozák, Linka (K), Černý, Kováčik, Podzimek, Rudolf, Radzinevičius