Kolín neudržel vedení, na začátek bere bod

Sobotní dopoledne se v Kosmonosech neslo ve fotbalovém duchu. Po dlouhých devíti měsících se totiž znovu rozběhla Fortuna divize! Stejně jako v minulé sezoně, Kolínští začali bodovou ztrátou. V prvním soutěžním kole remizovali na hřišti Kosmonos 1:1.

V průběhu prvního poločasu se ani jeden z týmů nedostal do vážnější gólové situace. Přestože byl Kolín aktivnějším a nebezpečnějším, všechny slibné útoky končily už v předfinálních fázích. Citelné oslabení ve formě červené karty přišlo už v 17. minutě, kdy hlavní sudí ukázal druhou žlutou kartu Ondřeji Soběslavovi a poslal ho do sprch. Kolínští se tak museli popasovat s oslabením. Domácí se dlouhou dobu snažili hrát spíše odzadu a na protiútoky. Jeden z nich se jim ale vymstil. V nastaveném čase prvního poločasu ztratili míč na kolínské polovině hřiště, následně přišel dlouhý pas za obranu na Jiřího Sodomu. Zkušený kanonýr si poradil na jedničku a krátce před koncem první půle poslal Kolín do vedení – 0:1. Těsně před hvizdem se ještě domácí pokoušeli srovnat, nicméně všechna snaha přišla vniveč. 

Do druhého poločasu vletěl domácí tým jako Širón. Kosmonoští si ihned vypracovali zhruba tři tutové příležitosti. A jednu z nich proměnili. Ve 47. minutě naskočil na centrovaný míč Fabián a hlavou ho vyslal k tyčce, kam se kolínský brankář Otáhal nestačil přemístit – 1:1. Kolínští byli ve druhém poločase pasivnější, než v první pětačtyřicetiminutovce. V 65. minutě se ale mohl blýsknout Bareš. U pokutového území byl však faulován, a tak z vyložené šance byla pouze žlutá karta pro domácího brankáře a následně ne zcela vydařená standardní situace. Branku už do konečného hvizdu nepřidal ani jeden, a tak se celky rozešly smírně se ziskem jednoho bodu. Penaltový rozstřel, který v dřívějších sezonách rozhodoval o bonusovém bodu, se nekonal.

Veledůležité bude také utkání druhého kola. V něm hostíme v neděli 8. srpna od 17:00 hodin SK Vysoké Mýto! Pokud se chystáte na zápas, sledujte naše webové a facebookové stránky, a to především kvůli protiepidemickým opatřením. Těšíme se na Vaši návštěvu a podporu.

STATISTIKY

Branky: Fabián – Sodoma
Rozhodčí:
Mrkáček – Milner, Martínek
ŽK:
Hartych, Smetana – Soběslav (2x), Vojta, Sodoma, Čapek P., Valenta, Milec
ČK:
Soběslav
Diváci: 
190

SK Kosmonosy: Hartych – Smetana, Žižka (K) (37′ Podzimek) (85′ Horák), Hrdlička, Šimáček (46′ Král), Mašek, Fabián, Marek, Jäger, Kubelka, Šulc

SK Sparta Kolín: Otáhal – Soběslav (K), Čapek A., Hakl, Koděra (78′ Šindelář), Vojta (90+1′ Pelyak), Sodoma (62′ Bareš), Čapek P., Valenta (90+1′ Exner), Vácha (62′ Hudec), Milec