Kolín se rozstřílel v poslední desetiminutovce

V sobotu zavítalo kolínské mužstvo do města na řece Úpě v Krkonošském podhůří, konkrétně do Trutnova. Na trutnovském stadionu dlouho panovalo nerozhodné skóre, Kolíňáci se rozstříleli v posledních deseti minutách. Z Trutnova si odvezli plný počet bodů za vítězství 5:0.

Kolín nastavil tempo hry od úvodního hvizdu utkání. V prvním dějství ale k dokonalosti chyběl pouze gól. Brankový účet zůstal po prvním poločase nepopsaný, za to ve druhém padala jedna branka za druhou. V 66. minutě se dostal k zakončení po rohovém kopu a poslal Kolín do vedení – 0:1. Na další gól se muselo počkat dalších čtrnáct minut. Váchův centr z pravé strany poslal pohlednou střelou z první do domácí sítě Martin Štancl – 0:2! Nejenže poslal Kolín do dvoubrankového vedení, ale také v podstatě nastartoval kolínský gólostroj.

V 83. minutě mírně změnil směr Sodomovy střely Pavel Čapek a zvýšil na rozdíl tří gólů. To ze střelecké sbírky Pavla Čapka nebylo vše. Dvě minuty na to se prosadil znovu! Vondráček lehce ťukl míč patou a na kraji velkého vápna ho ukořistil Pavel Čapek. Ránou k levé tyči zvýšil na 0:4. Velkou slávu zažil v 88. minutě střídající mladíček Vojtěch Němec. Po třech minutách na hřišti vystihl vyražený balón a z těsné blízkosti nedal ležícímu brankáři jedinou šanci – 0:5.

Kolín tak opět prodloužil sérii vítězství a neporazitelnosti. Díky tomu se stále víc a víc přibližuje k tolik vysněnému postupu do ČFL. Do konce sezony zbývá ještě pět zápasů a Kolínští mají náskok jedenácti bodů. Za týden hostíme v Borkách třetí Velké Hamry, přijďte naše borce podpořit!

STATISTIKY

Branky: 2x Čapek P., Vondráček, Štancl, Němec.
Rozhodčí: Bahník – Milner, Fišer.
Diváci: 102.

Foto: fotojiripetr.com | Foto: Jiří Petr

SK Sparta Kolín: Otáhal – Štancl, Čapek A. (79′ Hakl), Koděra (74′ Vácha), Šindelář (85′ Němec), Vondráček (K), Routek, Čapek P., Milec, Sodoma, Soběslav.

MFK Trutnov: Kobos – Macek, Turner (76′ Metlický), Štěpánek, Knap, Jirousek (76′ Holubec), Brejcha (67′ Valášek), Zieris (K), Mařas (84′ Herout), Zezula, Slavík.

Napsat komentář

64 − = 58