SESTAVA DEKÁDY | David BRUNCLÍK

Post: střední záložník

Číslo: 8

Sezona: 2015/16-2016/17

Preferovaná noha: levá

Střední záložníci bývají často mozky svého týmu. Jejich technické vybavení bývá až nadprůměrné a vždy myslí o krok napřed. To vše splňuje i vámi zvolený David Brunclík, který ve starších žácích opustil Kolín, zahrál si ligu nejen v Mladé Boleslavi a nakonec se vrátil s fantastickými zkušenostmi z vrcholového fotbalu zpět do Borků. V nejvyšší lize odehrál téměř stovku zápasů.

„V Kolíně byla skvělá parta, byl to pro mne druhý domov. Škoda, že nebylo více sponzorů, Kolín by určitě hrál jinde.“

Jako pětiletý klouček začal Bruno svou bohatou kariéru v nedalekých Třech Dvorech. Poté se dostal do Kolína a ve starších žácích přestoupil do Mladé Boleslavi. Zde také zažil svá nejlepší léta, neboť v mladoboleslavském dresu nastoupil k 65 ligovým zápasům. To ale není vše, zahrál si také předkolo Evropské ligy proti Twente a Thór a na lavičce byl také připraven proti týmům jako Villareal, Palermo či Galatasaray.

„Vybavuji si Galatasaray, kde nám už v autobuse ukazovali ruku a pak jsme dostali bůra. Tehdy byla skvělá atmosféra, dokonce byl vyprodaný stadion.“

V mladoboleslavském dresu strávil na hřišti, dle portálu transfermarkt.com, přesně 4.030 minut, tedy necelé tři dny!

„Po každém vyhraném utkání Evropské ligy se slavilo již v letadle, fantastické vzpomínky.“

Foto: lidovky.cz | Bruno po vstřelení branky Spartě (2012)

V nejvyšší soutěži vyměnil v rámci hostování několik dresů. Starty si připsal i za Chmel Blšany (sezona 2005/06; 8 zápasů), SK Kladno (2007/08; 11 zápasů) a Dynamo České Budějovice (2013/14-2014/15); 30 zápasů). Zažil ale i takové druholigové vsuvky formou hostování v Čáslavi (2008/09-2009/10); 36 zápasů) a Ústí nad Labem (2011/12; 15 zápasů).

A jak se mu v lize dařilo střelecky? Při působení v Mladé Boleslavi se dokázal v tehdejší Gambrinus lize prosadit třikrát. V únoru 2005 vstřelil v lize svůj vůbec první gól, a byl důležitý! Vstřelil ho v poslední minutě a díky němu Boleslav remizovala s Teplicemi 1:1. V dubnu 2012 se podílel také na zdolání pražské Sparty, asistenci si připsal Chramosta. Jeho mužstvo zvítězilo 2:0. Třetí ligový gól zaznamenal v  prosinci 2012. Ten zajistil Boleslavi opět bod, když v  zápase s Příbramí srovnal v 64. minutě na 1:1. Za České Budějovice skóroval dvakrát a za Blšany jednou. V Kladně se během jedenácti mačů mezi střelce nezapsal. 

V roce 2015 mu však v Boleslavi skončila smlouva a připojil se k tehdy třetiligovému Kolínu. V rozhovoru pro náš web tenkrát uvedl, že už se mu nechce nikde cestovat, a tak se jednoznačně rozhodl pro zůstání v Kolíně.

Jeho zkušenosti hrály ve středu hřiště výraznou roli. V týmu se řadil nejen k nejzkušenějším, ale také k nejlepším. Jediné, co na jeho působení v Kolíně vrhá stín je fakt, že ani jedna sezona nevyšla týmově zcela dle představ. Nutno ale podotknout, že Bruno měl velký potenciál dostat se opět výše, než pouze do divize. Rodina mu však byla přednější, a tak mohl předávat své schopnosti nabité v první a druhé lize, potažmo i v Evropě, na pažitu v Kolíně.

Výraznou roli sehrál nejen jako skvěle technicky vybavený střeďák, ale také jako penaltový expert. Většinu svých gólů v modrobílém dresu totiž vstřelil právě z penaltového puntíku. V zápase s Přední Kopaninou (13.05.2017) se dokázal takto trefit hned dvakrát a Kolín zvítězil 3:0!

Bruno v dresu Č. Budějovic | foto: strakonicky.denik.cz

V Kolíně strávil mezi dospělými dvě sezony, během kterých naskočil přesně do 61 mistrovských zápasů a celkem vstřelil 14 gólů. Poté odešel na krátký čas do Kratonoh, kde si zahrál i s našimi exhráči Michalem Kouřilem a ostrostřelcem Honzou Štočkem. Následně přešel do svých mateřských Třech Dvor.

Na post středních záložníků jste mohli vybrat hned několik skvělých kluků. Vybrali jste Davida BRUNCLÍKA a máte pravdu, je to ten správný článek, který na hřišti dokáže velké věci!

Brunclík v Kolíně za Kratonohy, 2017, 2:3 pp. | foto: Jan Kobzáň

1 komentář: „SESTAVA DEKÁDY | David BRUNCLÍK

Napsat komentář

26 + = 32