Z Libiše s čistým kontem

O sobotním dopoledni válčili kolínští fotbalisté na hřišti Libiše. Důležité utkání zvládli, v oslabení zvítězili 3:0. Po pátém kole se tak dostali na prozatimní druhé místo.

První poločas branku nenabídl, přestože se zrodilo několik slibných příležitostí. Zdánlivá komplikace nastala ve 35. minutě, kdy hlavní sudí vyloučil po faulu loktem Tomáše Valentu. Kolín tak dohrával více než polovinu zápasu v deseti, ovšem ani to na kvalitě výkonu nic výrazně nezměnilo. Na první branku se ale muselo počkat do 60. minuty. Po rychlé kombinaci se míč dostal na pravou stranu vápna, odkud přišel centr přímo na hlavu Jiřího Sodomy. Ani trochu nezaváhal a otevřel gólový účet – 0:1. Druhá branka padla o šest minut později. Ke standardce na úrovni šestnáctky se postavil David Koděra, který se podobnou situací blýskl v pohárovém zápasu s Karlovými Vary. I tentokrát to kopl náramně, vymetl šibenici a zvýšil na 0:2. V 76. minutě kolínští zatloukli poslední hřebíček do rakve. Po faulu na Sodomu v pokutovém území se k penaltě postavil kapitán Jiří Vondráček. Nedopustil žádné zaváhání a po zemi překonal domácího brankáře – 0:3.

„Do zápasu jsme vstoupili aktivně, měli jsme spoustu šancí, které jsme bohužel neproměnili. Pak nás malinko zabrzdila červená karta, kterou jsme dostali. Myslím si, že jsme ale s aktivitou nepřestali a soupeře jsme jednoznačně přehrávali. Dokázali jsme je i v deseti lidech zamknout a všichni jsme cítili, že je jen otázkou času, kdy dáme gól. Potom, co jsme dali první, nebyl pochyb o tom, že to utkání zvládneme. Nakonec jsme přidali ještě dva krásné góly. Ať už Kóďa, který to trefil nádherně do šibenice nebo Vondras, který konečně s klidem uklidil penaltu. Došli jsme si pro tři body, které byly naprosto zasloužené,“ uvedl autor první kolínské branky Jiří Sodoma.

Kolínští tak vytěžili z utkání důležité tři body, díky kterým se posouvají na druhé místo a na první Vysoké Mýto ztrácí pět bodů. Před nimi je zároveň velký zápas, ve středu 1. září vyzvou v Borkách věhlasnou Duklu Praha. Utkání druhého kola MOL Cupu začíná v 17:00.

STATISTIKY

Branky: Sodoma, Koděra, Vondráček
Rozhodčí: 
Míč – Plzák, Machýček

ŽK: Šmíd – Vojta
ČK: Valenta
Diváci: 130

SK Sparta Kolín: Otáhal – Čapek A. (82′ Hudec), Koděra (74′ Šindelář), Vojta (74′ Vácha), Vondráček (K), Sodoma (82′ Bareš), Hakl, Čapek P. (90+1′ Pelyak), Valenta, Milec, Soběslav

TJ Sokol Libiš: Brožek – Macháček (K), Šmíd, Terentiev, Tylšar (57′ Zbořil), Přibyl, Vetešník, Lohoyda (67′ Brabec), Šoupa, Ratner, Menčl (34′ Khornauli)