DERBY! V neděli hostíme kutnohorskou Spartu

PŘEDPOSLEDNÍ SRPNOVÝ VÍKEND PATŘÍ DERBY! V neděli 22. srpna hostí kolínští fotbalisté kutnohorskou Spartu. Zápas začíná v 17:00 hodin.

Sparta Kutná Hora

Kutnohorší vstoupili do nového ročníku Divize bezbrankovou remízou na hřišti Náchoda. Z následujících dvou kol ale naši nedělní hosté odešli bez bodu. Nejprve doma padli s Poříčany 1:2, o týden později nestačili ani na vedoucí Vysoké Mýto (1:3). Aktuálně jsou v tabulce s jedním bodem na čtrnáctém místě, přičemž mají skóre 2:5. Na Kolín ztrácí tři body, na první Vysoké Mýto bodů pět. Kutnohorský dres obléká hned několik bývalých hráčů Kolína. Nováčkem je i Dominik Veselý, který v letošním přestupovém okně Kolín opustil.

Kolíňáci po prvotní remíze v Kosmonosech a následně prohrou s Vysokým Mýtem zavítali v uplynulém kole na hřiště Hlinska. Odtud si odvezli své první divizní vítězství. Po brankách Valenty a Sodomy zvítězili 3:2. V tabulce jim patří desáté místo, a to se čtyřmi body a skóre 4:6.

Vzájemné zápasy

Podíváme se na poslední čtyři vzájemné duely. V nich vychází lépe Kolín. V sezoně 2016/17 nejprve zvítězili Kutnohorší na penalty (2:1), v následné jarní odvetě však Kolínští zvítězili suverénně 4:0. V srpnu 2019 také musely rozhodnout penalty, tentokrát ku prospěchu Kolína (2:1). Naopak v uplynulé sezoně zvítězili kolínští fotbalisté naprosto jednoznačně, v Borkách nasázeli Kutné Hoře deset branek.