Kolín strhl duel se třetím na svou stranu, vyhrál 4:1

Ve šlágru 26. kola hostili kolínští fotbalisté Velké Hamry. V zápase se třetím týmem tabulky rychle prohrávali, čtyřmi góly ale zápas strhli na svou stranu a připsali si další velmi důležité vítězství. Už příští týden mohou slavit.

Počáteční iniciativy se na hřišti ujali hosté a velmi brzy se také dostali do vedení. Po odehraných šesti minutách využil obrovské chyby v kolínské obraně Černý, kterému spoluhráč předložil vybojovaný míč před zcela odkrytou branku – 0:1. Poté se Kolín dostal do nastaveného tempa a podařilo se mu se soupeřem srovnat krok. Ve 13. minutě si Sodoma potáhl míč na pravou stranu a z velkého úhlu uklidil míč do prázdné branky. Bylo srovnáno, 1:1. Na stranu domácích mohl skóre zvrátit nerozhodné skóre Pavel Čapek, jenže trefil pouze bránícího hráče na brankové čáře.

Kolín se dostával do stále větších šancí a jeho tlak na soupeřovu defenzivu nabýval na síle. Ve 20. minutě nasadil od poloviny hřiště rychlý sprint k soupeřově bráně Vondráček, jeho střela ale skončila pouze na brankové konstrukci. Během tří minut se ve velkých šancích ocitl i Sodoma, jenže ani tentokrát míč neskončil ve velkohamerské síti. Zlom remízového stavu si vzal na starost Pavel Čapek. Využil přízemního centru od Váchy a z pozice na vzdálenější tyči poslal Kolín do vedení – 2:1.

Blízko srovnání byli hosté o minutu později. 10 prokličkoval do vápna, jeho střela z dobré pozice ale skončila vysoko nad bránou domácího Otáhala. Pojištění vedení bylo přehlídkou rychlého brejku s přesnými přihrávkami na jeden dotek. Finále celé akce si vzalo na starost duo Jiří Vondráček – Jiří Sodoma. Vondráček vyslal Sodomu po pravé lajně, naběhl si do vápna a přihrávku na střed vápna proměnil v gól, který Kolínu zajistil dvoubrankový náskok – 3:1.

Druhý poločas víceméně ovládali domácí fotbalisté a hosté hrozili jen z ojedinělých výpadů. Po pěti odehraných minutách se zcela sami řítili na hostujícího Klementa Vondráček se Sodomou. Kapitán týmu připravil nejlepšímu střelci výbornou pozici před úplně odkrytou brankou, kterou využil. Gólovou radost ale překazil zvednutý praporek pomezního sudí, a tak se pokračovalo s dvoubrankovým rozdílem. Sodoma byl blízko dalšímu gólu v 58. minutě, ovšem to ho vychytal právě velkohamerský brankář. Totéž dvě minuty na to. Pomyslný hřebíček do rakve zatloukli kolínští sparťané v 73. minutě. Vondráček zpracoval těžký míč a přiťuknul ho do běhu Pavlu Čapkovi. Ten si gólmana obhodil kličkou doprava a do prázdné branky zvýšil na 4:1.

Díky tomuto vítězství si Kolínští udrželi jedenáctibodové vedení na čele tabulky a už příští týden v Letohradu mohou proměnit svou jízdu divizí na právoplatný postup do ČFL. Utkání sehrají v sobotu 28. května od 17 hodin. Nejspíš ho budete moct sledovat na tvcom.cz.

STATISTIKY

Branky: 2x Čapek P., Sodoma, Vondráček.
Rozhodčí: Fišer – Erlebach, Nymsa.
ŽK: Čapek P. – Černý, Rudolf.
Diváci: 190.

SK Sparta Kolín: Otáhal – Štancl, Čapek A., Hakl, Koděra (78‘ Šindelář), Vondráček (K) (90‘ Bína), Sodoma (88‘ Němec), Čapek P. (88‘ Zeman), Vácha (78‘ Routek), Milec, Soběslav.

FK Velké Hamry 1911: Klement – Váňa, Šidlo, Kováčik (31‘ Žitka), Černý (66‘ Hrušovský), Štěpánek, Šohaj (76‘ Janda), Krejčík, Kozák (66‘ Javůrek), Linka (K) (76‘ Rudolf), Šťovíček.