V neděli za Votroky

Kolíňáky čeká v neděli 2. října od 10:15 hodin souboj s B-týmem Hradce Králové. Zápas hraný na hřišti SA Slavia Hradec Králové můžete sledovat online na tvcom.cz.

Mužstvu ze statutárního města Královéhradeckého kraje se nedaří zřejmě tak, jak by si představovalo. Sezonu zahájilo remízou s rezervou Mladé Boleslavi (0:0), o týden později nestačilo na Žižkov (0:1). Ve třetím kole hostilo Ústí nad Labem, odešlo opět bez bodu (2:4). Následně zaznamenalo další dvě remízy. Nejprve s Pardubicemi (0:0), o týden později se Živanicemi (1:1). Ze šestého zápasu vyšli Královéhradečtí znovu na prázdno, v Zápech padli 4:2. Poslední dvě kola jsou pro ně úspěšná. V sedmém kole porazili B-tým Jablonce 1:0 a minulý týden vyzráli i na Přepeře (2:0). S devíti body a skóre 8:10 je B-tým Hradce Králové na jedenáctém místě.

Kolínští fotbalisté si po porážce v Přepeřích spravili chuť na domácím hřišti. V rámci osmého kola hostili v Borkách B-tým Mladé Boleslavi, mladý, běhavý, fotbalový a rychlostně vybavený tým. Utkání rozhodla jediná branka, navíc z penalty. Faulovaný Sodoma ji bez zaváhání proměnil a vystřelil Kolínu tři body. Aktuálně jich Kolínští mají šestnáct, na druhé Ústí nad Labem ztrácejí jeden bod, na vedoucí Žižkov body tři.

Mužstva se spolu střetávala pravidelně od sezony 2003/04 až do sezony 2011/12. Celkem spolu odehrály dvanáct utkání, z nichž hned šestkrát odešli Kolínští jako vítězové. Třikrát zvítězili královéhradečtí Votroci a třikrát si týmy body rozdělily.