Druhý s předposledním. Kolín zamíří do Benešova

V jedenáctém kole České fotbalové ligy zavítají kolínští fotbalisté v sobotu 15. října na hřiště aktuálně předposledního Benešova. Ve hře je kromě dvou bodů také druhé místo v tabulce. Výkop je v plánu na 10:15.

Benešov se před současnou sezonou přesunul ze skupiny A do B a očividně mu tato změna neprospěla. Benešovští dosud odehráli, stejně jako všechny ostatní týmy, deset zápasů, z nichž získali pouhých pět bodů. Kvůli tomu se řadí na předposlední místo, a to je o dva góly lepší skóre před mosteckým Baníkem. Sezonu zahájili třemi zápasy bez bodu (Velvary 1:3, Mladá Boleslav 0:1, Ústí nad Labem (3:0). Černou sérii se jim podařilo alespoň nalomit ve čtvrtém kole, i přes vyloučení remizovali s Pardubicemi (1:1). Na to však navázali dalšími třemi prohrami v řadě (Živanice 1:3, Zápy 0:2, Jablonec 4:0). Jediné své vítězství si připsali v osmém kole doma senzačně porazili Viktorii Žižkov 2:1! Následně remizovali s Přepeřemi (1:1) a naposledy padli v Hradci Králové (0:1). Na čtrnácté Živanice ztrácejí tři body.

Na kolínské straně je podstatně veseleji, i když po desátém kolo mohlo být ještě trochu lépe. Kolínští sparťané si od prvního kola drží kvalitní výkony, což pocítil i lídr soutěže. O minulém víkendu přijela Šmardova a Kotalova Viktoria Žižkov, která po prvním poločase prohrávala s Kolínem 2:0. Kolínští však druhý poločas polevili a mužstvo s Václavem Kadlecem či Radkem Voltrem dokázalo srovnat na 2:2. Tato výhra udržela Žižkov na prvním místě, Kolín je o tři body na druhém. Aktuálně má dvacet bodů a skóre 26:15.

Kolínští se s Benešovany střetli v České fotbalové lize po pádu z druhé ligy, tedy v sezoně 2015/16. Tenkrát na svého soupeře nestačili ani jednou. Nejprve prohráli v Borkách 0:1, v jarní odvetě odjeli z Benešova s porážkou v poměru 4:1. Nebyli úspěšní ani v letos, v červencovém přátelském zápase padli 3:4. Prolomí Kolín černou sérii s Benešovem?

Sledujte sobotní utkání jedenáctého kola prostřednictvím tvcom.cz. Začínáme v 10:15.