Přijede Hlinsko!

V rámci 18. kola divize přivítají kolínští fotbalisté celek FC Hlinsko. Zcela jistě budou chtít navázat na vcelku úspěšný start jarní části. Buďte u toho i vy, nedělní výkop proběhne v 15 hodin.

Hlinsko vstoupilo do druhé poloviny soutěže stejným stylem jako Kolín. Z prvních dvou zápasů si po vítězství v Čáslavi (2:1) a remíze s Kosmonosy (0:0) odnesli Hlinečané čtyři body. V celkovém součtu jich mají na kontě 26, čímž se řadí na šesté místo tabulky. Shodně bodů mají páté Benátky nad Jizerou a na třetí Velké Hamry ztrácí body dva. Za uplynulých sedmnáct zápasů obdrželi dvacet tři branek, naopak soupeřům jich nasázeli dvacet pět. S pěti zásahy vévodí týmovým střelcům David Formáček.

Kolíňáci plní předsezonní cíle. Na úvod jara porazili Kosmonosy 2:1 a o týden později remizovali na hřišti druhého Vysokého Mýty 1:1. Přestože šancí na tři body bylo víc než dost. Tak či tak jim stále patří první místo s dvoubodovým náskokem právě na Vysoké Mýto. Na Hlinsko mají náskok čtrnácti bodů. Do utkání půjde Kolín s nejlepší ofenzivou, která nastřílela za sedmnáct zápasů čtyřicet devět gólů a třetí nejlepší defenzivou, ta obdržela gólů devatenáct. Střelcům nejen týmovým, ale i všem soutěžním kraluje stále Jiří Sodoma se sedmnácti brankami.

Ve vzájemných zápasech je lepší Kolín. Ze čtyř duelů odešel hned třikrát jako vítěz. Jen jednou odešel zcela bez bodu. Na podzim kolínští fotbalisté vyhráli těsně 3:2 a celkově utkání příliš branek nepřináší. Jak tomu bude tentokrát?