Zpět do ČFL. A-tým zamíří do Jablonce

Po vítězství v MOL Cupu se kolínští fotbalisté musejí v krátkém sledu soustředit znovu na Českou fotbalovou ligu. V sobotu 2. září pojedou bojovat o body na sever Čech do Jablonce nad Nisou. V areálu Břízky rozehrají své utkání s místní rezervou v 10:15.

Kolínští se velmi dobře naladili na nadcházející 5. kolo České fotbalové ligy. Po dvou remízách v soutěži si poradili v rámci 2. kola MOL Cupu s Chlumcem nad Cidlinou. Nelehký zápas zvládli především skvělou závěrečnou desetiminutovkou, ve které se trefili Jiří Sodoma a Václav Slavík. Společně s gólem Jaroše z první půle Kolínští zvítězili 3:1. V České fotbalové lize, jak už bylo výše nastíněno, zatím mají na kontě jedno vítězství a dvě remízy. Celkem mají na kontě tedy 5 bodů a patří jim sedmé místo. Střelecky se prozatím daří nejvíce Dominiku Veselému, se třemi góly je na děleném druhém místě. Na lídra Černého z Ústí nad Labem mu schází jedna trefa.

Na druhé straně Jablonečtí mají odehrané už čtyři zápasy v České fotbalové lize. Na úvod remizovali s Ústím nad Labem, následně obrali béčko Pardubic i Živanice. Poprvé klopýtli v posledním odehraném kole, když se jim v Mostě nepodařilo skórovat. Místnímu Baníku padli 1:0. Se sedmi body jsou na pátém místě, ovšem mají odehráno o zápas více než Kolín. Střelecky je nejaktivnějším Krulich, z dosud šesti gólů Jablonce se prosadil hned dvakrát.

Mužstvo Kolína se s jabloneckou rezervou soutěžně střetlo osmkrát. Z toho osmkrát bralo vítězství a dvakrát naopak padlo. Zbylá utkání týmy remizovaly, včetně dosud posledního na jaře loňské sezony. Kolínští se v něm brzy ujali vedení střelou Štancla, ovšem Jablonečtí dvěma góly vývoj zápasu otočili. Bod Kolínu zachránil až v samotném závěru Jiří Sodoma – 2:2. Jak dopadne v pořadí devátý souboj? Uvidíme v sobotu 2. září, zápas začne v 10:15.